Astragalus i crni kim: Dva moćna saveznika u borbi s alergijama

by | 27 kolovoza, 2021
alergije

Borite se s alergijama, što učestalo otežava vašu svakodnevicu. Sezonski fokus, u odnosu na cjelovit pristup kroz cijelu godinu, samo je djelomično rješenje, a dodatna su opasnost i kroz nadolazeće jesenske dane jer narušen tjelesni balans neizravno utječe i na imunitet. Imunomodulatori su tvari koji utječu na naš imunitet, no vjeruje se kako pomoću njih možemo bitno utjecati na duljinu, težinu i ishod mnogih stanja i bolesti, uključujući alergije. Priroda nudi najbolja rješenja, pa među brojnim snažnim imunomodulatorima izdvajamo astragalus i crni kim. Evo i zašto:

4 razloga zašto astragalus djeluje

Astragalus je adaptogen, što znači da povećava otpornost organizma na različite stresne situacije, sjajan je izvor antioksidanata, a već se stoljećima u tradicionalnoj kineskoj farmakopeji korijen astragalusa koristi kao glavni pomagač za razna stanja uključujući i alergije. Sprečava gripu, prehladu i infekcije dišnih puteva. Astragalus regulira rad imunološkog sustava i smanjuje alergijske simptome, a uz to: 

  1. Djeluje bez nuspojava
  2. Blagotvorno djeluje na niz tjelesnih funkcija
  3. Pomaže tijelu u stresnim i izazovnim situacijama
  4. Zahvaljujući bogatstvu flavonoida, djeluje kao prirodni tonik kod iscrpljenosti i kroničnog umora.

Astragalus i crni kim protiv alergije

Pronađite ga u bio&bio dućanima u obliku organske tinkture.

Crni kim – preparat zlata vrijedan 

Crni kim je poznat od davnina kao univerzalni lijek, a danas je jedan od najčešće korištenih preparata kod alergija, zato što svojim antihistaminskim djelovanjem ublažava sve simptome alergije. Dobro ga je uzimati preventivno, ali pomaže i u akutnoj fazi. Olakšava disanje, te svojim protuupalnim djelovanjem sprječava bakterijske infekcije koje nastaju kao posljedica alergija. Sjemenke crnog kima, često nazvane čudotvornima, zbog svog idealnog kemijskog sastava liječe puno zdravstvenih tegoba. Sadrže proteine, ugljikohidrate, zasićene i nezasićene masne kiseline, tiamin, niacin, folnu kiselinu, kalcij, željezo, beta-karoten i puno drugih vrijednih sastojaka.

Astragalus i crni kim protiv alergije

Crni kim uzima se u obliku ulja ili sjemenki kao začin i kod inhalacije, a za one kojima ne odgovara okus, rješenje dolazi u obliku kapsula. Pomoću ovih snažnih imunomodulatora, u kombinaciji ili svakog za sebe, alergeni više neće biti dio vaših briga.

Astragalus i crni kim protiv alergije

Foto: PR