Aktivni vikend: 3 ideje kako provesti vrijeme na svježem zraku

by | 8 siječnja, 2021
što raditi za vikend

Ako se osjećate umorno, preplašeno i tjeskobno, preporuka stručnjaka jest, između ostalog, boraviti na svježem zraku i kretati se. Svi znamo da je fizička aktivnost vrlo bitna i za mentalno zdravlje, stoga vrijedi iskoristiti vikend upravo za kretanje.

U slučaju da vam prilike to dopuštaju, osim šetnje okolnim gorjem (koju ćete lakše isplanirati uz ovu stranicu), naš prijedlog je i sanjkanje, skijanje ili pak posjeta Špilji Vrelo u Fužinama koja se otvara sutra, 9. siječnja. U nastavku donosimo tri ideje koje su se nama učinile zanimljivima za one koji vikend žele provesti na zraku i aktivno.

Platak
Korištenjem umjetnog snijega na “skijalištu s pogledom na more” otvara se Staza Radeševo 1. Kako stoji na službenim stranicama, zbog povoljnih vremenskih uvjeta planirano je odmah i noćno skijanje. Staza Radeševo 1 je napravljena, uz pomoć umjetnog snijega, u cijeloj dužini te je prošla potrebni pregled staze i ispunjavanje tehničkih uvjeta. Sve epidemiološke mjere se poštuju, a raspored pogledajte ovdje. Imajte na umu da se kvota od 600 dopuštenih osoba ovih dana ispuni već ujutro, stoga krenite na vrijeme.

Cmrok
Nalazite li se u Zagrebu, dobro je znati da je Cmrok spreman za sanjkanje, što će vjerojatno najviše veseliti mališane. Naime, na livadu na Cmroku u 20 je kamiona dovezeno 300 kubika snijega iz Gornje Bistre, kako stoji na službenim stranicama Grada Zagreba. Također, otvoren je i ulaz u tunel Grič iz Radićeve 19.

Špilja Vrelo
Iz Fužina su stigle dobre vijesti – sutra, 9. siječnja 2021., za posjetitelje se otvara Špilja Vrelo. Radno vrijeme špilje (blagdanom, subota i nedjelja) je od 11:00 do 15:00. Zbog epidemioloških mjera, ulaz je svakih pola sata, a zadnji ulaz je u 14:30. Cijena ulaza: odrasli 30,00 kn, djeca 25,00 kn, obiteljska ul. (dvoje odraslih i do troje djece) 60,00 kn. Lijepa vijest je i da ovaj vikend (9. i 10. siječnja) za svaku plaćenu ulaznicu, 50 posto ostvarenog prihoda donirat će se u dobrotvorne svrhe za stradale u Petrinji, Glini i Sisku. Zbog epidemioloških mjera, dozvoljen je ulaz u špilju do 10 osoba po jednoj turi. Detaljnije informacije provjerite ovdje.

Foto: Hasmik Ghazaryan Olson/Unsplash