Trebate inspiraciju za uređenje doma? Neka vam pomogne vaš horoskopski znak

by | 9 svibnja, 2020

Ovan

Ovan obično bira primarne ili osnovne boje, no na njima neće “štedjeti”, pa će dom često izgledati kao palača. Premda trenutačno ne možete u shopping, razni su trendovi i komadi namještaja dostupni i online, ali nemojte pretjerati, što vam se često događa. Za ovaj znak ne postoji “samo jedna odluka”, a njihova je odlika – neumjerenost.

U svoj dekor će dodati i malo sjaja i glamura, gdje god se može.

Bik

Budući da su poznati po tome što satima mogu ležati u krevetu i što im je udobnost prioritet, najbolje je da se okruže sa smirujućim bojama poput svijetlo plave, sive ili svjetlije nijanse bordo boje, a ormare i sve moguće kutke u sobi ispune s mirisom svog znaka – jabuke.

Najvažnije je pripaziti na teksturu. Razbacane deke i jastuci dodatak su izgledu njihovih soba, a u taj look mogu ukomponirati i luksuznu posteljinu i uroniti u nju kako bi na neko vrijeme pobjegli od svijeta. Želite u svakom trenutku biti opušteni, pa si stvorite i prostor koji to omogućuje.

Blizanci

Prigrlite svoju nemirnu prirodu i težite jedinstveno uređenom prostoru sa jarko izraženim temama. U uređenje možete uključiti i omiljeni film ili tematski park kako biste stvorili mjesto za bijeg od svakodnevice. Ptice i leptiri se povezuju s vašom prirodom, a žuta je boja koja vas usrećuje.

Možda vaši jastuci izgledaju kao iz viktorijanskog doba, ali nema veze – pustite maštu da radi i pretvorite sve ono o čemu sanjate u stvarnost.

Rak

More i mjesec vas fasciniraju, nameću se u svaku temu i jako utječu na vas jer su i simboli vašeg znaka. Težite tome da prostor u kojem najviše boravite bude prozračan s naglašenim bojama morskog plavetnila, a idealno bi bilo i s velikim prozorom prema nebu kako biste mogli gledati izlazak mjeseca.

Razmislite o školjkama i mornarskim uzorcima ili kartama dalekih mjesta i oceana. Unesite te aspekte u svoj životni prostor, a vaše će raspoloženje kod kuće zbog njih uvijek biti dobro.

Lav

Uživate u pogledu na ukrasni toaletni stol i obožavate velika ogledala i luksuzne dodatke. Vaša je osobnost takva da vam je potrebno okruženje koje odiše samopouzdanjem i koje u vaš život unosi notu glamura.

Međutim, niste poznati po urednosti, pa budite što jednostavniji i opremite prostor sa što manje namještaja; neće vam ga puno trebati ako odaberete dovoljno odvažne komade.

Djevica

Ukusno, skromno, prirodno i minimalističko – to su osobine koje tražite za predmete u bližem okruženju. Prirodno svjetlo i prozračnost najbitniji su na mjestu gdje ćete sjesti i čitati knjige, opuštati se ili spavati. Ne podnosite nered.

Krem i siva boje su koje vam stvaraju opuštajuću atmosferu, što je ključno da biste uspjeli što više smanjiti vrijeme provedeno u razmišljanju i brizi.

Vaga

Ono što je Vagama bitno je to da postoji prostor koji je samo za zabavu, gdje one mogu raditi što žele. Za to im treba “pametni” višenamjenski prostor u kojem će biti i moderan dekor u neutralnim, opuštajućim tonovima.

Mirisi ruže, badema i čempresa pomažu im da lakše dišu. Harmonija i ravnoteža su im važni, pa će dosta vremena provoditi u proučavanju feng shui pravila.

Škorpion

Unesite u prostor svjetlost, biljke i dojam prirode, a svoj prostor uredite kao da ste u kućici na drvetu ili drvenoj brvnari smještenoj usred šume.

Važno vam je da se osjećate slobodno i da se ta sloboda očituje u prostoru koji je oko vas. Veliki prozori ili vrata u vrtu koja vode ravno u vrt poslužit će tom osjećaju slobode koji vaš dom mora odražavati.

Jarac

Ljubitelj ste tradicije i udobnosti, a preferirate konzervativni stil pa ćete i dom urediti s tamnim drvom i minimalnim osvjetljenjem i s komadima starinskog namještaja.

U tome vam može pomoći i granitni kamen koji privlači novac i uspjeh, dok karanfili i bršljan odgovaraju vašoj osobnosti i pomažu vam održati dobro raspoloženje.

Vodenjak

Prostor u potkrovlju savršen je za Vodenjake kojima je potreban pogled na svijet, kao i puno svjetla i zraka koji su bitni za pripadnike ovog malo “pomaknutog” horoskopskog znaka.

Ne želite ukrase ni maštovito okruženje s puno sitnih predmeta, nego kvalitetan namještaj s nečim avangardnim poput bicikla na zidu ili nekog drugog netipičnog ukrasa.

Riba

Kad biste mogli živjeti u Maloj kući u preriji, bez sumnje biste se tamo preselili jer volite sve staromodno, vintage i romantično u svom okruženju i rado biste živjeli u nekom drugom vremenu.

Potrebno vam je da stvari imaju osobno značenje jer ne želite slijediti najnovije trendove, pa rado koristite maštu i intuiciju kako bi si stvorili savršeni prostor. Ljiljani, makovi i vrbe su biljke koje bi trebale biti oko vas, a akvamarin je vaša “sretna” boja.

IZVOR: 24SATA.HR

Photo by Swabdesign_official on Unsplash