

Sastojci
Za kore:
- 10 bjelanjaka
- 10 žlica šećera
- 2 žumanjka
- 16 žlica mjlevenih oraha
- 2 žlicebrašna
- 100 g otopljene crne čokolade
Za nadjev:
- 1 l mlijeka
- 10 žlica šećera
- 8 žumanjka
- 2 pudinga od vanilije
- 4 žlice brašna
- 250 g margarina
- 100 g šlaga
- 200 g čokolade
- 150 g pečenih lješnjaka
- mineralne vode
Za čokoladni sirup:
- 7 žlica vode
- 4 žlice šećera
- 100 g crne čokolade
- Za dekoraciju:
- 200 g šlaga
- mineralna voda
Priprema:
Kore:
1. Na pari otopiti 50 g čokolade.
2. Umutiti 5 bjelanjaka i 1 žumajak s 5 žlica šećera. Potom umiješati 8 žlica mljevenih oraha, žlicu brašna i otopljenu čokoladu, te sve lijepo pomiješati.
3. Uliti smjesu u lim obložen papirom za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 20 minuta.
4. Na isti način od preostalog materijala ispeći još jednu koru.
5. Za to vrijeme, pripremiti čokoladni sirup: ukuhati vodu sa šećerom, pa dodati čokoladu i miješati dok se ne zgusne.
6. Ohlađene kore preliti vrućim sirupom.
Nadjev:
1. Istući žumanjke sa šećerom, a zatim smjesi polako dodavati mlijeko neprekidno miješajući. Umiješati prašak za puding pomiješan sa 4 žlice brašna.
2. Istući margarin i pomiješati ga s kremom od žumanjaka.
3. Šlag pomiješati s mineralnom vodom, a čokoladu otopiti na tihoj vatri.
4. Nadjev podijeliti na dva dijela: u jedan dodati šlag, a u drugi sjeckane lješnjake i otopljenu čokoladu.
Finalni postupak:
1. Tortu filati na sljedeći način: kora, crni nadjev, žuti nadjev, kora, crni nadjev, žuti nadjev. Posljednji sloj premazati šlagom. Ukrasiti po želji.
Kore:
1. Na pari otopiti 50 g čokolade.
2. Umutiti 5 bjelanjaka i 1 žumajak s 5 žlica šećera. Potom umiješati 8 žlica mljevenih oraha, žlicu brašna i otopljenu čokoladu, te sve lijepo pomiješati.
3. Uliti smjesu u lim obložen papirom za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 20 minuta.
4. Na isti način od preostalog materijala ispeći još jednu koru.
5. Za to vrijeme, pripremiti čokoladni sirup: ukuhati vodu sa šećerom, pa dodati čokoladu i miješati dok se ne zgusne.
6. Ohlađene kore preliti vrućim sirupom.
Nadjev:
1. Istući žumanjke sa šećerom, a zatim smjesi polako dodavati mlijeko neprekidno miješajući. Umiješati prašak za puding pomiješan sa 4 žlice brašna.
2. Istući margarin i pomiješati ga s kremom od žumanjaka.
3. Šlag pomiješati s mineralnom vodom, a čokoladu otopiti na tihoj vatri.
4. Nadjev podijeliti na dva dijela: u jedan dodati šlag, a u drugi sjeckane lješnjake i otopljenu čokoladu.
Finalni postupak:
1. Tortu filati na sljedeći način: kora, crni nadjev, žuti nadjev, kora, crni nadjev, žuti nadjev. Posljednji sloj premazati šlagom. Ukrasiti po želji.
Izvor: Pošalji recept



