Činjenice o seksu koje sigurno niste znali

by | 29 siječnja, 2013

Budući da uvijek volimo pisati o zabavnim činjenicama o seksu, pročitajte nešto što možda do danas niste znali.

Intimne perike za prikrivanje bolesti poput sifilisa

U 15. stoljeću prostitutke su nosile intimne perike kako bi spriječile prenošenje stidnih uši, a u Viktorijansko doba nosile su ih kako bi prikrile bolesti poput sifilisa.

Seks liječi glavobolju

Znanstveno je dokazano da seks može izliječiti glavobolju. Stoga, ako sljedeći put zbog glavobolje odbijate seks, razmislite malo bolje.

Muškarci koji gledaju gay porniće proizvode više sperme

Istraživanja su pokazala da muškarci koji gledaju gay porniće, ili one u kojima se pojavljuju dva muškarca i jedna žena proizvode više sperme od onih koji gledaju muško-ženski seks ili samo žene. Stručnjaci vjeruju da je ta pojava povezana s muškim natjecanjem u reproduktivnim sposobnostima.

Impotencija je glavni uzročnik razvoda?

Nažalost, u većini država impotencija je glavni razlog razvoda. Kao da su muškarci krivi zbog takvog stanja. Uostalom, postoje i druge metode, kao što je vijagra ili slično. Znači li ovakvo stanje stvari da muškarci trebaju okrenuti ženama leđa čim one uđu u menopauzu?

Ženke pingvina bave se prostitucijom i očijukaju

Čak i ako su u dugotrajnoj vezi, neke ženke pingvina razmjenjuju seksualne usluge s drugim pingvinima, i to u zamjenu za šljunak kojim grade svoja gnijezda. Ponekad ženka pingvina ritualno zavodi mužjaka dok on ne sakupi dovoljno kamenja za gnijezdo, a onda ona pobjegne.

Što se događa kada žena doživljava orgazam?

Kada žena doživi orgazam, endorfin se otpušta kroz čitavo njezino tijelo. Ovaj hormon je vrlo jak i dobar je za tijelo. Vjerujemo da je to ono što uklanja glavobolju.

Koliko muškarci mogu izdržati?

Prosječno vrijeme nakon penetracije je dvije minute. Naravno, neki muškarci se mogu duže kontrolirati.

Termin “blow job” potječe iz Viktorijanskog doba

Popularni termin za oralni seks potiče od izraza “blowsy”, a tako su u Viktorijanskom dobu nazivali prostitutke. Izraz se još koristio i za ejakulaciju. U tridesetim godinama izraz “blow job” počeo se koristiti za oralni seks s ejakulacijom.

Seks-ikona nikad nije doživjela orgazam?

Jedna od najslavnijih seks-ikona svih vremena, Marilyn Monroe, svojevremeno je priznala da nikad nije doživjela orgazam. Što je najgore, to je slučaj s tisućama žena u svijetu.

A kako su nastali kondomi?

Većina povjesničara se ni dan-danas ne slaže oko podrijetla prezervativa. Jedni navode da je dr. Kondom opskrbljivao kralja Charlesa kondomima od životinjskog tkiva, kako bi se zaštitio od bolesti koje je mogao dobiti od prostituki. Drugi, pak, navode da najstarija ilustracija kondoma potječe iz Egipta i stara je više od tri tisuće godina. Najstariji pronađeni kondomi izdrađeni su od riba i životinjskih crijeva i pretpostavlja se da datiraju iz 1640. godine, a vjerovali ili ne, tijekom četrdesetih i pedesetih godina 20. stoljeća kondomi su se nakon upotrebe prali.

Izvor: superžena