Pronašli smo super ideje kako urediti balkon ovog proljeća

Balkon kao prava mala oaza za odmor

by | 27 travnja, 2024
kako urediti balkon ideje

Uz malo mašte i planiranja, čak i najmanji balkon može postati oaza udobnosti, a mi vam donosimo odlične ideje za uređenje!

Možete iskoristiti prostor na balkonu tako da posložite svoj mali vrt. Ova kreativna ideja omogućava vam da uzgojite biljke poput začinskog bilja, cvijeća ili čak manjih povrtnica jer one istovremeno štede prostor i stvaraju prirodnu atmosferu.

S druge strane, osim cvijeća, opcija je da pretvorite svoj balkon u ugodan kutak za opuštanje postavljanjem udobnih stolica, jastuka i deka. Dodatno ugodnu atmosferu možete kreirati postavljanjem svjetiljki ili lampiona koje će super doći za vrijeme proljetnih večeri, a kasnije i ljetnih.

Kao prvo, dobro razmislite o tome što želite i kako biste voljeli urediti ovu svoju oazu mira. Budući da se većinom radi o manjem prostoru, tome valja i prilagoditi namještaj, detalje, cvijeće i druge stvari koje želite na njega smjestiti. Sve ovisi i o tome za što vam balkon služi i koliko ga često koristite.

Ako težite tome da postignete rustikalni štih, možete koristiti pleteni namještaj poput stolica, fotelja ili klupa, a svake godine možete nadopuniti balkon novim detaljima, samo pazite da ne pretjerate kako ne biste narušili sklad.

Pročitajte: Tri vrste balkonskog cvijeća koje će cvjetati sve do jeseni

Ideje za uređenje balkona

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Agnieszka (@my_home_aga)

Ono što je prednost jest to što uređenje balkona ne mora biti financijski skupo jer će upravo za ovaj prostor biti dovoljne i male sitnice koje će dati novu dimenziju. Primjerice, možete dodati i lampice ili lampione, koji će osigurati pravi romantiku.

Osim toga, mali dekori poput vaza, zavjesa, tepiha, deka, jastuka i svijeća uvijek će dodatno podići cijeli prostor pa ih svakako uklopite.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOME DESIGN (@stepbystep.home)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOME DESIGN (@stepbystep.home)

Nikako nemojte izostaviti cvijeće poput trajnica, koje će unijeti svježinu i boje na vaš balkon te trajati dulje vrijeme.

Znamo već da je Instagram nepresušan izvor informacija i inspiracija pa smo upravo tamo potražili ideje – provjerite!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stiina (@silkkiijasisustusta)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JUL (@interiorbyjul)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JUL (@interiorbyjul)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vicky (@vickys.home_)

Izvor i foto: Instagram, Maria Korneeva iStock/Getty Images Plus via Getty Images