Vrijeme je da ga počnete jesti: avokado uvelike smanjuje rizik od jedne bolesti
Velika studija pokazala je da avokado može smanjiti rizik od dijabetesa kod žena. Avokado je popularan izbor za užinu zbog svoje kremaste tekst...
Sladoled u obliku najdražeg kolača
Čak i ako niste ljubitelji slatkog poput nas, desert na koji ćemo uvijek pristati je cheesecake zbog njegove osvježavajuće kiselkaste arome i voća kojem ne možemo odoljeti.
Bilo da je s keksima ili biskvitom, pristajemo na sve varijante, a nakon što smo otkrili sladoled, instantno je zasjeo na prvo mjesto. Svega nekoliko sastojaka i jednostavan način pripreme ono je što će sigurno osvojiti i one koji nisu toliko vješti u kuhinji. U nastavku vam donosimo recept koji će vam idealno poslužiti za sve one vruće ljetne večeri i partije koje planirate raditi.
Sastojci:
150 g jogurta
350 g mascarpone sira
20-30 g šećera
2 pakiranja Bourbon vanilin šećer
2 velike žlice limunovog soka
marmelada po želji (jagoda, malina, borovica…)
Prvi korak koji morate napraviti je to da mascarpone, jogurt, vanilin šećer i limunov sok izmiješate mikserom ili pjenjačom. Potom je potrebno marmeladu koju ste odabrali odvojeno promiješati kako biste dobili glatku kompaktnu smjesu. Kremu koju ste prvotno dobili od mascarponea pomiješajte s marmeladom i ulijte u kalup za sladoled, stavite štapić te ostavite u zamrzivaču najmanje šest sati, no najbolje bi bilo sladoled odstoji preko noći.
Foto: Unsplash