Nekoliko manje poznatih mjesta za piknik u Zagrebu

by | 25 lipnja, 2024
piknik zagreb

Zagreb je grad u kojem doista imamo sve – mogućnosti, sadržaj, grad i prirodu, zbog čega nam je bijeg u prirodu nakon posla ili na slobodan dan nadohvat ruke.

Ako želite vidjeti nešto potpuno drukčije i biti sigurni da ćete biti sami sa svojim društvom, donosimo vam nekoliko mjesta u Zagrebu i okolici koja će vas stopiti s prirodom bez neželjenih pogleda. Neka od njih su vam možda već poznata, a vjerujemo da na puno njih još niste bili. A sada je idealno vrijeme za izlet, zar ne?

Gdje na piknik u Zagrebu

Obala Save

Piknik na obali Save zapravo je more mogućnosti. Prošetajte uz obalu i sami odlučite na kojem ćete mjestu organizirati piknik. Krenete li zapadnije, pogled na zalazak sunca mogao biti spektakularniji. Ponesite preparat za zaštitu od komaraca, hranu, piće i dekicu – i uživajte. Što više idete prema Prečkom, to manje ljudi će biti. Naravno, ovo se odnosi na trenutke kad je vodostaj Save doista nizak jer tada imate pregršt mogućnosti za plaže.

Park-vrt u centru grada

Krenete li s Trga žrtava fašizma u smjeru bivšeg studentskog doma Ivan Meštrović, otkrit ćete maleni park s očuvanim biljkama, klupama i stazama. Posebnu čar tomw mjestu daje i malo umjetno jezero. Cijelu atmosferu mjesta održavaju stanari pa ako odaberete ovo mjesto za piknik, kako vas ne bi izbacili, igrajte na kartu simpatičnosti.

Park-šuma Grmoščica

Park-šuma Grmoščica jedno je od manje poznatih, ali izuzetno lijepih mjesta za boravak u prirodi u Zagrebu. Ova park-šuma nudi mirno utočište od gradske vreve i možda je i velika prednost što nije upravo blizu centra, a do nje je relativno lako doći javnim prijevozom ili automobilom.

Zato, spakirajte dekice za piknik i krenite putem ove park šume, a isto tako savršeno je mjesto za trčanje, nordijsko hodanje i bicikliranje.

Jezera Rakitje

Osim ribolova, obala jezera Rakitje idealna je za rekreaciju, vožnju biciklima, šetnje i obiteljske izlete. Jezera Rakitje su Finzula, Votok, Juš i Nadolez. Ovo je idealno mjesto na kojem možete uživati u jahanju, vožnji uz jezero, a tu je i Camp Zagreb kod Svete Nedjelje, smješten na sjevernoj strani jezera Rakitje.

Mala Švarča, Mrežnica

Mala Švarča dosta se uređivala proteklih godina pa se sada na ovom kupalištu možete odmoriti uz sportski sadržaj, ali i ugostiteljsku ponudu. Ova lokacija često je mjesto odražavanja koncerta i techno partyji, a uređenost i popratni sadržaji učinili su Malu Švarču jednim od najpopularnijih kupališta kontinentalne Hrvatske.

Piknik u vinogradu

Vinarija Kos-Jurišić obiteljsko je gospodarstvo sa 3,5 ha vinograda, 30 kilometara od Zagreba u mjestu Nespeš na zelinskoj vinskoj cesti. U izletištu vinarije Kos Jurišić tijekom vikenda nude se košare s toplim kruhom, domaćom hranom i vinima, a u vinogradu se bale sjena pretvaraju u stolove, koje okružuju dekice i jastuci te pozivaju na čaroban ugođaj. Domaća hrana i vino, uz pogled na brežuljke na kojima su vinogradi otkriva zelene kutke prigorskog kraja u kojima ćete sigurno uživati.

Dubravkin put

Dubravkin put jedno je od najljepših zelenih područja u Zagrebu, smješteno u srcu grada, a istovremeno pruža osjećaj udaljenosti od gradske vreve. Staza je asfaltirana i savršena za šetnju, trčanje i biciklizam. Okružena je bogatom šumskom vegetacijom, a prolazi kroz park-šumu Tuškanac. Ono najbitnije – duž staze možete pronaći mirna mjesta u šumi koja su idealna za postavljanje dekice i uživanje u pikniku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tihana Kralj (@tiha_na_na_na)

Jezero Bobovica

Na svega par minuta od silaska s autoputa i pet minuta vožnje od centra Samobora nalazi se jezero Bobovica, inače idealno mjesto za ribiče. Stoga, ako je ribarstvo vaš hobi ili jednostavno želite uživati u tišini prirode, ovo je idealno mjesto za vas.

Golf s pogledom na Savu

Ako ste ljubitelj golfa ili ste oduvijek sanjali o tome da ga isprobate, možete to čak i u blizini, na rubu Zagreba pored južne obale rijeke Save, odnosno Jadranskoj aveniji 6, gdje se smjestio klub Riverside Golf Zagreb. Sadrži devet polja, a tu su i prostrano vježbalište s 40 pozicija, chiping green, odnosno umjetna igrališta s umjetnom travom i “bunker” za vježbu te nadstrešnica za vježbanje i po lošem vremenu. Čak i oni koji nisu igrači i golf ih uopće ne zanima, mogu se zabaviti u mirnom i opuštajućem ambijentu uz bogatu gastroponudu u njihovu restoranu.

Cmrok

Cmrok se nalazi na zapadnom dijelu Medvednice, blizu centra Zagreba, a poznat po svojim prostranim zelenim površinama, šumskim stazama i brežuljcima. A jeste li znali da je ovo zagrebačko izletište prema gradskoj legendi ime dobio po gostionici Zum Rochus, tj. Zum Rok, koja je bila u neposrednoj blizini livade?

A upravo njegove velike zelene livade pružaju dovoljno prostora za piknik s obitelji i prijateljima, a to je i najbitnije.

Pročitajte: Vodič kroz najbolje lokacije za rafting u Hrvatskoj i okolici 

Foto: Pexels, Instagram