Planirate izlet s djecom? Imamo savršen izbor za svaku obitelj

by | 3 lipnja, 2024
djeca izlet

Ideja za izlet nikada dovoljno, a posebice ako ste roditelj i tražite nešto što će ispuniti dan vašim klincima! Mi smo uvijek za opciju prirode, ponajviše zbog boravka na svježem zraku. A danas opcija doista ima puno.

Za početak, donosimo par ideja kamo već sljedećih vikenda možete otići i provesti dan u nekom novom, malo drukčijem obliku. Jer vjerujemo da će djeca to pamtiti, a i vi!

Ideje za izlet s djecom

Ranch Dolina Jelena

Čarobno mjesto po kojem su Plitvičke doline široko poznate je Ranč Dolina Jelena, jedinstveni zoološki vrt na otvorenom. Ranč se prostire na 15 hektara i dom je za više od 100 jedinki divljači koje u stvarnom životu većina ljudi nikada neće ni vidjeti, a kamoli im se približiti. Ovo je jedna od najposebnijih turističkih destinacija u Hrvatskoj, a zbog velikog interesa posjet je potrebno najaviti. Ranč je smješten na 12 kilometara od predivnog Nacionalnog parka Plitvička jezera, u Drežnik Gradu, a u vlasništvu je OPG-a obitelji Bičanić. Ovo je pravo carstvo koje moraju doživjeti i odrasli i djeca!

Izletište “Šumska bajka”

Izletište “Šumska bajka” nalazi se u Liču, u predivnom šumskom predjelu, udaljenom svega 4 km od centra Fužina. Izletište ima edukativni karakter. Atrakcija izletišta je obilazak gatera sa šumskim životinjama (srne, jeleni i veprovi), a pozornost će vam zasigurno privući likovi iz bajki izrađeni od drva. U ponudi izletišta nalaze se sadržaji primjereni svim dobnim skupinama. Odrasli mogu uživati u odmoru i druženju na mjestima predviđenim za roštilj, a djeca u mnogobrojnim zabavnim sadržajima poput ljuljački, klackalica, tobogana, trampolina, te kućicama namijenjenim za igru i promatranje životinja.

OPG Zeleni san

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo (OPG) ”ZELENI SAN” maleno je gospodarstvo, a nalazi se u mjestu Lič (Općina Fužine), u srcu Gorskog kotara. Prvotna djelatnost gospodarstva je stočarstvo, a danas je uz stočarstvo zastupljen i uzgoj bobičastog voća te turistička djelatnost. Na imanju imaju izvornu zaštićenu pasminu krava Buša, ovce, konja, pony konje, ljame, magarca, razne vrste ukrasne peradi i drugo.

Ekopark Krašograd

Krašograd se nalazi u malom slikovitom mjestu Bratina, na 25 km od Zagreba. Prekrasna priroda oduševit će svakoga željnoga tišine i odmora.

Cijeli objekt uključuje kuće s apartmanima, bungalove, kapelice, dva jezera, bazene, dječja igrališta, sportska igrališta, farmu i obradive poljoprivredne površine s raznim usjevima. U sklopu objekta nalazi se mali zoološki vrt za djecu. Gosti mogu objedovati u restoranu u okviru objekta Domaćica koji poslužuje jela pripremljena od domaćih organskih proizvoda s farme.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Krašograd (@krasograd)

Aquatika slatkovodni akvarij

Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac jedini je potpuno slatkovodni akvarij u Hrvatskoj. Financiran je sredstvima EU kako bi se razvila svijest o iznimnoj biološkoj raznolikosti te istovremeno educiralo korisnike kako na održiv način koristiti iznimna prirodna bogatstva Hrvatske u funkciji turizma.

Edukativni izlet koji će zasigurno oduševiti vaše klince!

Pročitajte: Pet mjesta u Sloveniji koje bilježimo za sljedeći izlet!

Foto: Instagram, FamVeld iStock/Getty Images Plus via Getty Images