5 fitness lekcija jedne od najpoznatijih hrvatskih trenerica

by | 29 srpnja, 2022
fitness lekcije suzana moj trener

Bez milosti, ali s rezultatima – njezina je mantra. Bilo da radi na snazi ili izdržaju, Suzana Štimac, poznatija kao SuzanaMojTrener, prilično je jasna u prioritetima – glavni je konstantna fizička aktivnost koja na kraju krajeva utječe i na psihičku. Dovoljan je samo jedan scroll po njezinom Instagram profilu koji broji više od 20 000 pratitelja da shvatite kako ova trenerica doista živi za sport i fitness, a kao drugo da ima pravu vojsku obožavatelja koji je prate u stopu. Zaslužna je za savršene linije brojnih Hrvatica, no prije svega – ona je predana majka i prava žena lavica koja je podigla na noge dvije kćeri koje s njom u dnevne obveze kreću vrlo rano! Bude se u 04:20!

Svojom je predanošću poslu od ranog jutra do mraka, čak i za vrijeme lockdowna, intenzivnim treninzima te svakodnevnim motiviranjem svojih vježbača da treniraju i paze na prehranu putem društvenih mreža, napravila pravu malu revoluciju u domaćem fitness svijetu. Nedavno je pokrenula i online izazov od pet tjedana koji je vrlo brzo postao popularan u svim krajevima Lijepe naše, no ona ne miruje pa je smislila i ljetni izazovsavršen da tijekom godišnjih odmora ne zaboravite na važnost fizičke aktivnosti!

5 fitness lekcija Suzane Štimac

1. Pokrenite se!

Cilj svakog trenera jest motivirati ljude da se pokrenu, da im trening uđe u dnevnu rutinu, da osjete dobar osjećaj nakon treninga i nadati se da će nastaviti trenirati, a ne da ljeto dočekaju spremni pa nakon ljeta opet počnu sa starim navikama. Zahvaljujući Suzaninim online treninzima, ljudi se osjećaju kao da su u dvorani, ponese ih atmosfera i probijaju svoje granice. Treninzi su namijenjeni svima koji žele promijeniti životne navike, za sve one koji žele da im trening postane dio dnevne rutine, kao i da se dobro osjećaju u svome tijelu. Da, ležanje je divno, ali u ograničenim količinama. Pokrenite se što prije i napravite nešto dobro za sebe!

2. Prihvatite ljetni izazov i budite aktivni

Trening ne prestaje s godišnjim odmorom! Izazovite sami sebe tijekom ležanja na plaži i ispijanja koktela te odradite deset treninga od svega 15 minuta koji su osmišljeni kao dio SMT ljetnog izazova! Prijave su online, a program počinje 1. kolovoza i prijaviti se možete sve do 1. rujna. Dosadašnje iskustvo vježbača koji su se odvažili na Suzanine izazove pokazalo je iznimne rezultate, pogotovo s obzirom na to da su zahvaljujući SMT-u imali pristup i psihologu i nutricionistu jer mnogima najteže pada što jesti tijekom ljetnih dana!

fitness lekcije suzana moj trener

3. Jedite zdravo i balansirano

Na hranu trebate početi gledati kao na kvalitetne cipele ili torbe. Bolje je jesti manje, ali kvalitetnije. Kad je riječ o prehrani kojom je dobro održavati mišićnu masu, onda su to proteini. Proteini hrane mišić i bez njih ako želimo lijepo i zdravo izgledati, ne možemo. Bazirajte prehranu na zelenom lisnatom povrću i proteinima, a izbjegavajte loše ugljikohidrate te, naravno, nemojte zaboraviti popiti barem dvije litre vode dnevno. Ljeto je idealno godišnje doba koje sa sobom nosi more, voće i povrće, stoga je šarenilo na tanjuru vrlo jednostavno ostvariti.

fitness lekcije suzana moj trener

4. Udvoje je bolje

Nagovorite partnera, partnericu, prijatelja ili prijateljicu, mamu ili baku, djeda ili tatu. Svaka fizička aktivnost je dobra, a kada traje 15 minuta dobra je i za sve dobne skupine. Ne samo da ćete dovesti tijelo u bolju formu već ćete se osjećati bolje i naučit ćete neke nove vježbe. Kad skupa ulazite u izazov, sve postaje lakše, a motivacija samo raste. Uostalom, ne postoji bolji način za rješavanje stresa do dobre tjelovježbe, a i poslovica kaže: Prijatelji koji vježbaju zajedno, ostaju zajedno! Sve je bolje od ležanja na kauču!

5. Provodite slobodno vrijeme na otvorenom

Svakako kroz tjedan previše vremena provodimo u zatvorenom, tako da vikende iskoristite za hodanje, planinarenje, bilo kakvu aktivnost na otvorenom koja nam daje puno benefita, od vitamina D koji nam je potreban za dobar imunitet do boljeg raspoloženja. Balans je najbitniji u svemu. Nije loše ni uzeti vikend za provesti ga u krevetu, ali opet naći balans. Najgore od svega je ležati, prejedati se i razmišljati kako je sve loše i kako ništa ne valja. Dovoljan je samo jedan klik da se trgnete i pokrenete. Doslovno!

fitness lekcije suzana moj trener

Foto: PR