5 dugoročnih nuspojava carskog reza

by | 11 travnja, 2013

U današnje vrijeme rijetko ćete čuti da se neka žena porodila na prirodan način. Većina njih se odlučuje za carski rez. To je djelomično zbog porasta komplikacija kojim su žene podložne tijekom trudnoće. Osim toga, to je i djelomično zbog toga što i liječnici zagovaraju carski rez.

Međutim, neke se trudnice odlučuju za carski rez jer ne žele prolaziti kroz strašnu bol porođaja. Kako god da bilo, morate biti svjesni da carski rez ima mnoge nuspojave. Prirodni vaginalni porođaj je uvijek bolji nego carski rez. U nastavku pogledajte dugoročne nuspojave carskog reza.

1. Ožiljak

Prije svega, vi ćete čitav život imati ožiljak. No, problem nije samo kozmetički. Ožiljak se formira na mjestu gdje je vaš abdomen rezan. To može uzrokovati probleme kasnije. Što ako kasnije budete trebali imati druge važnije operacije u životu?

2. Apsolutno mirovanje

Morate 3 mjeseca potpuno mirovati nakon carskog reza. Za većinu zaposlenih žena, to postaje problem.

3. Bruh

Bruh je vrlo česta pojava nakon carskog reza. Ako ne poduzmete odgovarajući odmor nakon porođaja, možete dobiti bruh.

4. Kasnije trudnoće

Laž je da ako ste prvi put imali porođaj carskim rezom kasnije ne možete rađati vaginalnim putem. No, ako se uzme statistika, najviše drugih trudnoća, nakon carskog reza nisu bile vaginalne. A ako ste se drugi put također porodili na carski rez, vaš liječnik vam može savjetovati da se ne odlučujete za još djece. Rezanje trbuha i otvaranje nekoliko puta uzrokuje dosta trauma.

5. Bol u leđima

Najčešće bol u leđima se događa zbog epiduralne anestezije. Ali to se također može dogoditi zbog porođaja. Svaki put kada se smijete ili kašljete, vi zatežete vašu ranu. To također može dovesti do boli u leđima.

Izvor: ljepota.ba