4 pokazatelja da vaša veza ide svome kraju (prema TikToku)

by | 31 svibnja, 2021
veza, brak

Stručnjakinja za odnose i veze Alex Scot na TikTok-u objašnjava koje to četiri stvari nisu normalne u vezi i mogu pokazati da je prekid na pomolu. Alex objašnjava teoriju “4 konjanika”, koju je inače iznio klinički psiholog dr. John Gottman koji je istraživanje nazvao “Četiri jahača apokalipse” i otkrio četiri komunikacijska ponašanja u vezi koja signaliziraju crvenu zastavu u svakom odnosu. To jest, znak su razvoda ili prekida. (Pročitajte: Znakovi u vezi i braku koje ne biste trebali ignorirati)

Pročitajte i poslušajte u nastavku:

Prezir

Prezir se očituje u razgovorima s partnerom kad se oni vode na način kao da ste vi nadređeni, a partner manje vrijedan od vas. Primjerice, izgovoriti nešto poput: “Naučio sam to kad sam imao pet godina, kad ćeš ti naučiti?” vrlo je prezirno i nije u redu.

Obrambenost

Kad partner iznosi nešto što mu se ne sviđa, a vi ne želite slušati i niste otvoreni za razgovor i promjene. To zaista ne vodi ničem dobrom jer jedna od važnijih stvari u svakoj vezi i braku jest znati slušati i prihvaćati.

Tišina

Nije potrebno ni objašnjavati, zar ne? Tišina u vezi gora je od bilo kakve svađe. (Pročitajte: 5 razloga zbog kojih se brakovi najčešće raspadaju)

Kritika

Postoji razlika između kritiziranja nečijeg karaktera ili partnera u cjelini u odnosu na kritiziranje nečeg što se dogodilo, neke situacije ili događaja. (Pročitajte: Ovo su laži koje mogu najbrže uništiti sretnu vezu i brak)

 

@thealexscot

#relationshiptopics #relationshiplesson #toxicrelationshipgoals #toxiclovers #healthyrelationshipafteratoxicone #healthylovelife #relationshipdonts

♬ original sound – Narc Trauma Healing Coach

FOTO: Ayo Ogunseinde/Unsplash