Ovo su laži koje mogu najbrže uništiti sretnu vezu i brak

by | 2 siječnja, 2020

Tjelesno ili emocionalno varanje lako se prepoznaje, ali prijevaru koja se odnosi na novac teško je otkriti na prvu loptu. Skrivanje podataka o dugovima i stanju na bankovnom računu jedan je od oblika varanja, naročito ako vjerni partner igra otvorenih karata kada je novac u pitanju.

Autori studije o “financijskoj prijevari” definirali su spomenutu pojavu kao skrivanje financijskog stanja (prihoda, troškova i dugova) od svog partnera.

“Financijska prijevara negativno utječe na emocionalno i tjelesno zdravlje, jednako je opasna po vezu kao i seksualna afera. Sukobi oko novca su danas najčešći uzrok razvoda braka. S obzirom na ulogu financija u održavanju stabilnosti bračne zajednice, partnerima su vrlo dobro poznate posljedice financijskog varanja”, navodi profesorica marketinga Jenny Olson.

Treba napomenuti da financijsko varanje, uz skriveno i razuzdano trošenje novca, uključuje širi spektar pojava. Tajna štednja može donijeti mnogo dobrobiti u budućnosti, ali je skrivena od partnera pa se svrstava u prijevaru, kako piše The Times of India.

“Jasno je da financijsko varanje predstavlja prepreku efikasnom planiranju”, navode stručnjaci i pozivaju trgovinske lance i kompanije da utječu na potrošače kojima se ovaj oblik prijevare partnera može dogoditi.

Foto: Unsplash

IZVOR: INDEX.HR