Znakovi u vezi i braku koje ne biste trebali ignorirati

by | 5 svibnja, 2021
veza, brak, odnosi

Iako je ljubav nepredvidiva, ipak postoje neke smjernice od kojih nije dobro odstupati ako želite dugotrajan zdrav odnos u vezi ili braku. Postoje znakovi koje valja prepoznati i reagirati na vrijeme kako bi se problemi riješili unaprijed.

Terapeutkinja za odnose, Aimee Hartstein, LCSW kaže da svi rade pogreške i stvari na kojima valja poraditi. Ali, zbog nekih ipak valja biti na oprezu jer se neće puno toga promijeniti bez samosvijesti i zalaganja.

Nedostatak rješavanja sukoba

Za održivost odnosa važna je sposobnost dobre rasprave. S druge strane, ako se nikad ne prepirete i ne raspravljate, to također nije dobro. Ključno je znati riješiti probleme na pošten način, slušajući jedno drugo kako se oni ne bi ponavljali. Do rješenja ćete teško doći ako jedan od partnera uporno zahtijeva da je u pravu i ne sluša drugo mišljenje, kako ističe stručnjakinja za odnose Susan Winter.

Kritike i ponižavajući govor vaša su svakodnevica

Ako vam se partner obraća kritičkim tonom ili vas omalovažava – to je znak koji ne smijete ignorirati jer ne vodi ničem dobrom, naprotiv, stvara nezdravo partnerstvo i okruženje. (Pročitajte: Suptilni znakovi koji ukazuju na to da imate toksičnog partnera)

Narušeno povjerenje i ljubomora

Povjerenje je najbitnija stvar u vezi. Ako uvidite da je povjerenje klimavo, svakako razmislite o tome kakvo će biti u budućnosti i možete li takvoj osobi vjerovati. Također, ljubomora i posesivnost naznake su loše veze i problema koje osoba ima sa sobom samom. Osim što su nezdravi, ne donose ništa dobro. (Pročitajte: Znakovi koji upućuju na to da se ponašate toksično i da se trebate mijenjati)

Hoćete li ili ne radi ovih znakova prekinuti vezu ili raditi na tome da je popravite, u konačnici ovisi samo o vama. Najvažnije je da napravite onako kako ćete se osjećati mirno, sretno i ispunjeno.

FOTO: Scott Webb/Unsplash