4 najbolje glazbene aplikacije za spavanje!

Za miran san isprobajte neke od najpopularnijih aplikacija

by | 10 lipnja, 2021
spavanje

Budimo realni, aplikacije su danas postale neizostavni dio svačije svakodnevice. Od zabave, datinga, problema, mentalnog zdravlja, igrica.. Nema čega nema. Isto tako postoje i aplikacije za spavanje. A zaspati bi barem moralo biti lako, zar ne? Ipak, puno puta to i nije tako. Mnogi ljudi posežu za tabletama za spavanje, ili se puno bude u noći, bore s nesanicom..

Glazbene aplikacije za spavanje izvrsno su rješenje upravo za te probleme. Stvorene od strane stručnjaka, sadržavaju kombinaciju pozadinskih zvukova, glazbenih skladbi, priča prije spavanja… (Pročitajte: 5 načina kako sobu pripremiti za spavanje)

Donosimo vam primjere najboljih aplikacija za spavanje

Slumber
Jedna od najpopularnijih i najbolje ocijenjenih aplikacija za spavanje koja omogućuje da bolje spavate kroz razne tehnike slušnog opuštanja koje uključuju glazbu, zvukove prirode, vizualizaciju, kontrolu daha… Međutim, ograničeno je korištenje u besplatnoj verziji. Aplikacija se stalno nadograđuje, dodaju se nove priče i meditacije, zvučni pejsaži, slušni doživljaji i efekti.

Relax Melodies
User-friendly aplikacija koja omogućuje spavanje vođenih meditacija sa savršenom kombinacijom spavanja. Relax melodije nude širok spektar zvukova – od prirode i životinja do melodija. Sučelje je vrlo jednostavno, ali dakako i ograničeno besplatnim kategorijama. Omogućeno je i vizualno sastavljanje pjesama i kombiniranje zvukova. Za potpunu verziju potrebno je platiti godišnju naknadu.

Headspace
Jednostavna za korištenje, s holističkim pristupom wellnessu spavanja. Aplikacija koja vodi brigu i o vašoj sposobnosti dobrog sna, međutim, većina sadržaja je dostupna samo uz plaćanje jer je ova ponajprije poznata kao aplikacija za meditaciju. Teži stvaranju rutine koja će poboljšati prije svega kvalitetu sna.

Pzizz
Pzizz aplikacija se temelji na znanosti psihoakustike, odnosno posvećena je percepciji zvuka i njegovom učinku. Kroz kombinaciju glazbe, prenošenje glasa i zvučnih efekata vaš mozak se povezuje sa spavanjem. Aplikacija ima i ugrađen alarm, a iako je besplatna, za potpunu uporabu trebat ćete platiti mjesečnu ili godišnju pretplatu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pzizz – Sleep, Nap, Focus (@pzizz)

Za još prijedloga aplikacija ako imate problema sa spavanjem pročitajte i naš tekst: 5 aplikacija za probleme sa spavanjem i pomoć kod lakšeg tonjenja u san

FOTO: Marie-Michèle Bouchard/Unsplash