10 razloga zašto ne možete doživjeti orgazam

by | 19 veljače, 2016

Ovo su 10 najčešćih razloga zbog kojih veliko O koje se očekujete od orgazma postaje velika nula.

ThinkstockPhotos-505827060

Razmišljate o poslu

Posao bi trebao ostati tamo gdje mu je i mjesto, ali sve brige, stres i neriješene probleme često ponesemo sa sobom u spavaću sobu. Seks i stres ne smiju se miješati. Ako niste u glavi razriješili sve misli o poslu, onda ćete seks imati baš kao da ga odrađujete – mehanički, rutinski i uz gledanje na sat.

Nije vam ugodno (i ne mislimo na sam čin)

U nepoznatom ste stanu, njegovi roditelji su u sobi do, grijanje je slabo, malo se živcirate jer vam nije splasnuo prištić. Svi ovi faktori mogu utjecati na seksualnu želju, a samim tim i na orgazam. Žensko tijelo je složeno i dovoljno je da jedna žičica u seksualnom naboju popusti pa da vrhunac doživi kratak spoj.

Tko je on zapravo?

Najbitniji put do orgazma je opuštenost, a najvažniji sastojak opuštenosti povjerenje. Ako ne vjerujete partneru, sumnjate u njegovu vjernost ili ga ne poznajete dovoljno, vaše tijelo ne može se uživjeti dovoljno, jer ga um tjera na oprez. Uvijek razmislite krijete li nešto od njega, ili od sebe samih.

Ma koliko je već sati?

Umor i zadovoljstvo ne mogu ići u istom paketu. Ako ste pristali na seks jer “tako treba”, onda će užitak biti kakav ne treba. Nakon napornog dana ponekad je bolje za vašu vezu da se mazite nego da forsirate seks. Ako na pola odnosa imate potrebu zaspati, onda će i orgazam biti samo san.

Parola – napravite sami

Ne možete očekivati da vam muškarac čita misli. Potrebno je dvoje da biste uživali u seksu, ali samo vi možete znati što vam u kojem trenutku treba. Masturbacija će vam pomoći da upoznate svoje želje, tako da kasnije možete upoznati partnera s njima.

Sahara

Ne postoji ništa neugodnije od odnosa kada niste dovoljno uzbuđene. Ako vagina nije dovoljno vlažna, vaše tijelo će automatski slati signale da nešto ne valja. Lubrikant je odličan način da podmažete situaciju u spavaćoj sobi.

Depresivne ste

Bezvoljnost i letargija će u potpunosti ugasiti želju za seksom ili je prigušiti dovoljno da vas liši najvećeg užitka. Blagovremeno liječenje psihičkih problema dovest će do poboljšanja fizičkih potreba.

Nezadovoljni ste vezom

Seks nakon svađe može biti strastven ako ste se posvađali oko bacanja smeća. Ako je sukob nastao jer je uvrijedio vas, vašu obitelj ili prijatelje, malo teže. Emocionalni spokoj je ključ sreće i u životu i u krevetu.

Imate djecu

Ako se stalno brinete hoće li vam dijete upasti u sobu, nećete se moći opustiti. Priuštite sebi i partneru malo privatnosti, pošaljite djecu na čuvanje članovima obitelji, pa se onda posvetite intimi.

Nervozni ste

Svi prethodni razlozi se svode na ovo – morate biti opuštene. Ako vam je seks dužnost, sredstvo za cjenkanje s dragim, vid treninga ili bilo što osim same strasti, možete slobodno zaboraviti orgazam. Bolje idite na trčanje i izbacite negativnu energiju. Onda se spremite za malo pozitive.

Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Thinkstock