10 jesenskih vikend-aktivnosti udvoje koje vas neće stajati baš ništa

by | 31 listopada, 2019

Vikend, vrijeme koje svi nestrpljivo čekamo kako bismo se odmorili i napunili baterije. Jedino što kod vikenda ne volimo jest činjenica da ne traje barem tri dana, i jedino što nam baš uvijek nedostaje su dodatni sati.

Dolaskom jeseni, nižih temperatura i sivila, mnogi od nas bi se najradije sklupčali pod dekicom i večeri provodili uz Netflix no, koliko god voljeli ovu rutinu, jasno je kako tu i tamo moramo uvesti i malo akcije, osobito ako vrijeme provodimo s partnerom. Kako bismo vam pomogli da se pokrenete (naravno, ako je to ono što želite), složili smo listu aktivnosti koje ujedno mogu biti super ideje za vikend druženje udvoje.

Duga šetnja ili planinarenje
Znamo, ovo je poprilično neinovativna ideja, no fizička aktivnost koja se odvija u prirodi toliko je regenerativna i dobra za naše psihofizičko zdravlje da je jednostavno ne možemo ne staviti na listu. Ako i inače vikend koristite za šetnju šumom, pokušajte neki od nadolazećih vikenda krenuti nekom drugom rutom, odnosno odaberite neku novu lokaciju, posjetite neki planinarski dom ili se priključite postojećem planinarskom društvu.

Volontirajte zajedno
Volite li i inače činiti dobro, metodom dvije muhe jednim udarcem iskoristite vikend za druženje s partnerom i životinjama kojima je potrebna pomoć. Primjerice, mnogi azili konstantno trebaju pomoć u vidu šetnje pasa, čišćenja i sl., pa se jedno subotnje jutro možete uputiti u odabrani azil i provesti vrijeme sa psićem željnim pažnje.

Privatni book club
Želite čitati više knjiga, no nikako ne pronalazite vremena za to? Osim što ćemo vas samo podsjetiti na vrijeme koje zasigurno provodite pred ekranom mobitela, dodat ćemo kako bi vam dobar poticaj mogao biti privatni book club za koji ćete, barem za početak, znati samo vi i vaš partner. Dogovorite se da ćete čitati jednu knjigu mjesečno te ćete na kraju svakog mjeseca odrediti večer kad ćete jedno drugome ispričati svoje dojmove. Osim što je ovo sjajan način da više čitate jer ćete imati neki cilj, bit će i super način da se zbližite i komunicirati više, osobito ako ste u dugoj vezi. Naravno, ako vam se svidi ovaj book club, uvijek se možete priključiti i nekom većem, koji uključuje veći krug ljudi.

Zajednički trening
Većina teretana, plesnih klubova i ostalih sportskih društava nudi opciju dolaska na prvi sat besplatno, stoga iskoristite ovu pogodnost i otiđite provjeriti kako je, primjerice, na satu salse. Osim što ćete se kretati i upoznati nove ljude, bit će ovo zabavan način da provodite vrijeme zajedno.

Večer društvenih igara
Iako je igranje društvenih igara sjajno u većem društvu, zašto ne biste zaigrali udvoje? Skuhajte neki fini topli napitak, pripremite bocu dobrog vina ili napravite fine zimske koktele, i dobro se zabavite!

Filmski maraton
I ovo je još jedna od onih očitih zamisli, no priznajte – koliko puta vam se dogodilo da vrijeme potrošite na biranje filma i dogovore, umjesto na gledanje? Predlažemo stoga da jednu večer rezervirate za tematski filmski maraton (neka to bude maraton horor filmova, trilera ili pak kultnih klasika ili filmova koje potpisuje određeni redatelj koje nikako da oboje pogledate), listu filmova neka unaprijed složi jedna osoba, a druga neka pripremi puno kokica. Ono što vam preostaje odabrane večeri ili poslijepodneva je samo stisnuti play.

Zajedno isprobajte novi recept
Sigurni smo da već znate kako je kuhanje udvoje lijepa aktivnost, pa vas izazivamo da ove jeseni zajedno i eksperimentirate! Primjerice, pokušajte zajedno napraviti specijalitet neke svjetske kuhinje koji nijedan od vas nije dosad probao. Čak i ako vam ne uspije, vrijeme koje provedete zajedno svakako će biti divno.

Posjetite besplatni muzej ili festival
Vjerujemo da u vašem gradu postoji barem jedan besplatni muzej ili nadolazeći festival. Stoga, umjesto da ostanete kod kuće, otiđite pogledati što se to nudi za nula kuna.

Pretvorite se u turiste
OK, ovo nije besplatna aktivnost, ali osjećate li se posebno avanturistički, zašto se ne biste u subotu ujutro odvezli u susjedni grad, istražili ga i barem popili kavu ili sjeli na ručak u restoran u kojem nikad niste bili?

Otiđite zajedno na pub kviz
Još jedna aktivnost koja neće biti skroz besplatna (osim ako ćete se suzdržati od naručivanja piva), no bit će ludo zabavna. Posjetite neki od gradskih pub kvizova i svakako budite u istom timu. Zabava je zajamčena!

Foto: Unsplash