10 dokazanih činjenica koje povećavaju šanse za seks

by | 13 veljače, 2016

Što je ono što jednu osobu čini seksi?

ThinkstockPhotos-505673826

Iako je prilično individualno ono što ljude privlači, postoje i neki manje ili više univerzalni odgovori koji zapravo svjedoče o tome da je čovjek, iako posjeduje razvijene mentalne funkcije, puno složeniji od životinja, ipak, i još uvijek samo dio jednog većeg čopora. Mnoge naše seksualne želje zapravo su samo dio bioloških potreba, a htjeli mi to priznati ili ne, potreba za reprodukcijom ima svoje duboke i instinktivne pobude.

Ideal muške i ženske ljepote je odavno nadmašena kategorija, idealno za nas i vas nije isto, ali ono što svim ljudskim bićima na osnovnoj razini šalje jasne signale o produljenju vrste nije tajanstven pogled, pjegice na nosu ili način na koji njezina ekstenzija pada preko golog ramena. U prirodi su stvari puno jednostavnije i preciznije – ženske obline predstavljaju jasan znak plodnosti, dok je visok i snažan muškarac obilježje za zdravo potomstvo i njegovu zaštitu. Ako mislite da smo pretjerali, pogledajte što kažu rezultati pravih znanstvenih studija.

1. Bijeli zubi

Nitko ne voli odlaske zubaru, ali jeste li znali da zdravi i nešto svjetliji zubi koji su ravnomjerno raspoređeni ostavljaju dojam zdravog organizma?

Znanstvenici kažu da se prema zubima može ocijeniti koliko je partnerica blizu menopauze, na primjer, ili je li u stanju imati zdravo potomstvo.

2. Jedite voće i povrće

Koliko dobro na kožu utječe dovoljan unos voća i povrća danas već možete pročitati u gotovo svim tiskanim ili elektroničkim medijima, međutim, jeste li znali da se partneri, čak sasvim nesvjesno, odabiraju i prema kvaliteti kože, njezinom sjaju i slično?

Dakle, tamne kolutove oko očiju, žutu nijansu lica izazvanu velikim brojem neprospavanih sati, metaboličkim poremećajima, ili lošim navikama ostavite kod kuće kada krenete u potragu za ljubavlju svog života!

3. Muška brada otkriva puno toga

Statistike pokazuju da su muškarci s urednim bradama primjećeniji od onih koji ovaj „ukras lica“ ne nose. Zapravo, u slučaju da muškarac nosi pristojno uređenu bradu koja nije predugačka i higijenske navike su zadovoljene, žene će ga prije primijetiti nego onog svježe obrijanog.

Dragi muškarci, ne shvaćajte ovo previše osobno, ali brada je u svijetu primarnih instinkta jednako što i zaštitnik.

4. Žene i ruž

Jeste li ste ikad zapitali što je staro poput otkrića papira ili kotača? Odgovor zvuči nevjerojatno, ali istinito – ruž! Oh, da, tajna njegovog veličanstva koje vaše blijede i beskrvne usne pretvara u zrelu višnju bila je poznata ženama svih prethodnih stoljeća, ali to nije nimalo slučajno.

Jedna engleska studija pokazala je da se muškarci na crvenim usnama zadržavaju čak 7 sekundi duže, što za čak 40 posto povećava kasniju interakciju između zapažene žene i muškaraca nad kojima je provođen eksperiment.

5. Kako zaista zvuči vaš glas

Vi volite pričati, ili se glasno smijati, ali jeste li se ikada zapitali kako drugim ljudima zvuči vaša boja glasa, kako vas percipiraju kroz frekvencu koju primaju kao signal?

Žene vole muškarce koji imaju dubok glas jer vjeruju da im takav čovjek može pružiti sigurnost; s druge strane, ako ste žena, bolje ćete proći ako ste vlasnica cvrkutavog soprana nego nekog kontra alta, na primjer!

6. Plodnost je uvijek prioritet

Ne slažete se? Vi sjedite u nekom kafiću, a ulazi ona, naravno da nosi crveni ruž i crvenu haljinu i ima uzak struk i bujno poprsje, i vi vjerujete da vam se sviđa baš onakva kakva jest, a vama se zapravo na njoj sviđaju simboli plodnosti. Grozno zvuči, ali priroda ne zna za cifranje – ona vas gađa ravno u sridu!

7. Crvena garderoba je uvijek „in“

Kada smo spominjali crveni ruž i istraživanje koje je provedeno, nismo vam rekli da su djevojke s ružičastim ružem bile čak dva puta manje primijećene nego one s crvenim.

Slična pravila vladaju i kada je garderoba u pitanju. Oni koji nose crvenu boju viđeni su kao duhovitiji, slobodniji, zabavniji pa čak i više raspoloženi da sa vama imaju seks, stvarno…

8. Koristite svoj šarm

Kada uđete u prostoriju, zapazit će vas ako znate kako. To da je čovjek „kočoperna“ vrsta nije nikakva tajna, pa će tako oni muškarci koji ulaze uspravljeni blago naglašavajući svoj prsni koš biti viđeniji od onih pogrbljenih.

Tajna je ponovno u biologiji – mladi ljudi hodaju visoko podignute glave, kostur je još uvijek netaknut, godine nisu učinile svoje!

9. Parfem ili majka priroda?

Zahvaljujući majci prirodi, čak i bez parfema vi se imate čime pohvaliti. Svaka koža ima svoj prirodan miris, tako da vam naslage parfema neće posebno pomoći, jer prirodni feromonski mirisi imaju snagu do partnera stići jasnije i snažnije nego ijedan parfem.

10. Žena se osvaja

Zvuči kao pravilo iz srednjeg vijeka, ali ako ste dobro shvatili ovaj tekst, biologija kaže da se mužjak, ako treba, i bori za onu koja ga je odabrala. Ponekad biste trebali pogledati kanale kao što su Animal Planet ili National Geographic – svašta biste tamo mogli naučiti, a za početak da smo svi mi dio puno većeg, jasno, životinjskog carstva.

Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Thinkstock