Zvijezda serije “Sex/Life” glasno pobija zastarjele stereotipe o majčinstvu i seksualnosti

Sarah Shahi, koja nas je oduševila u novoj hit seriji, komentira kako pronaći sebe

by | 6 kolovoza, 2021

Nju ćete zasigurno svi odmah prepoznati kao Billie u Netflixovom megahitu “Sex/Life”, koji je uzburkao javnost kako zbog svojih scena seksa tako i zbog rušenja raznih predrasuda koje često okružuju ženske likove.

Ako još niste gledali “Sex/Life”, svakako mu dajte priliku jer je riječ o ženi koja je majka iz predgrađa koja proživljava svojevrsnu krizu srednjih godina, pronalazi svoj stari dnevnik prepun raznih iskustava, koji je potiče na to da započne seksualnu revoluciju sa svojim mužem, a istovremeno i da potraži nikad prežaljenog partnera. To je otprilike sve što vam smijemo otkriti, a upravo je Sarah protagonistica koja kako u seriji tako i u privatnom životu, javno progovara o krizi identiteta, pronalasku ljubavi izvan velikih ekrana i kako majčinstvo nužno ne znači da žena prestaje biti seksualna.

Za Glamour je prokomentirala da uspjeh serije dokazuje da gledatelji žude za sirovim pogledom na seksualnost. “Radili smo seriju o ženi koja je usred krize identiteta. Ona je fantastična majka i ima sjajan život, ali nešto nedostaje. Postoji nešto što jednostavno nije dovoljno i mislim da je to uobičajena stvar s kojom se mnogi ljudi mogu povezati. Žene vole oralni seks, žene vole da ih se miluje –  to je to. To očekujemo od naših partnera, to je ono što želimo.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sarah Shahi🧿 (@sarahshahi)

Smatra da ju je utjelovljenje Billie poprilično oblikovalo te da je i sama prolazila određenu krizu identiteta – posebno kad je riječ o tome da žene često imaju postavljene stereotipe vjenčanja, rođenja djeteta i odijevanja nakon što se dijete rodi. “Do određene godine moramo se vjenčati, moramo imati djecu, a kad se to dogodi, morate se odijevati na određeni način i morate se ponašati na određeni način. Ne biste trebali željeti seks onako kako ste ga nekoć prakticirali. To bi trebala biti puno pitomija verzija vašeg života, ali te stvari ne nestaju te nas i dalje oblikuju.” Priznala je i to da se konačna sloboda od svih tih stereotipa dogodila ni manje ni više nego kad je napunila 40 godina. “Pretvorila sam se u osobu koja je sebi rekla: ‘Evo me, tu sam, i dobra, i loša, i ružna, i nesigurna.’ Neću se zbog toga ispričavati. Taj trenutak ne bih mijenjala za bilo koji dio svojih 30 -ih, bilo koji dio svojih 20-ih. Privilegija je doživjeti starost i privilegija je nositi mudrost sa sobom.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sarah Shahi🧿 (@sarahshahi)

S obzirom na to da je serija otvorila mnoge tabu razgovore o seksu, pogotovo da žene imaju određene potrebe, i da to nije nikakva sramota. “Žene smo i imamo želje. Trebamo ih slijediti bez ikakvih smetnji. Muškarcima se to stalno dopušta, osobito u serijama i filmovima, seksati na način na koji to žele, a žene se samo trebaju pridržavati pravila.”

Dodala je i da je ljepotu svoga tijela otkrila tek tijekom poroda. “Nikad nisam sasvim shvatila snagu svog tijela sve dok nisam dobila djecu, sve dok nisam dojila svoje troje djece. Sad sam toliko ponosna na svaku striju, krivulju ili izbočinu ili što god to već bilo. Ja sam ih zaradila. Doista živim punim plućima sa svojih 40, s novih 20, jer sam bila toliko nesigurna u to kako sam izgledala u dvadesetima.”

 

Foto: Rodin Eckeroth/Getty Images Entertainment via Getty Images