Znate li zbog čega starije žene ponekad preferiraju mlađe muškarce?

by | 27 svibnja, 2020

Prema autorici Lindi Lowen, termin cougar (puma) obično se koristi za ženu stariju od 35 godina koju seksualno privlače osam i više godina mlađi muškarci. Iako sam termin neki smatraju seksističkim i pogrdnim, za druge on predstavlja izraz kojim se prikazuje neovisna i seksualno samouvjerena žena.

Kako piše Psychology Today, seksualna dinamika u intimnim odnosima u kojima je žena starija od muškarca u neku ruku odstupa od tradicionalnih kulturnih normi, no nekim ženama ipak odgovaraju isključivo takvi odnosi. Ovo su neki od razloga:

  1. Mlađi muškarci imaju izraženiji seksualni apetit i veću seksualnu i erektilnu izdržljivost od starijih, što povećava i seksualno zadovoljstvo “starije” žene. Isto tako, mlađi muškarci za razliku od starijih nisu osjetljivi na “opadanje muškosti” i nemaju problema s iskazivanjem iste, što dodatno pozitivno utječe na seksualno zadovoljstvo žene.
  2. Starija je žena svjesna da mlađi muškarci često žele iskusnu partnericu koja je samouvjerena i asertivna, što mnogim mlađim ženama i djevojkama nedostaje. Neke starije žene zato vjeruju kako će njihovi mlađi partneri radije biti sa ženom koja je sigurna u sebe, koja zna što voli i nije joj problem to i reći.
  3. Mlađi su muškarci otvoreniji prema seksualnim partnericama koje preuzimaju “glavnu riječ” i signaliziraju im što u seksu žele te kojima nije problem sudjelovati i u nekim “nekonvencionalnim” seksualnim aktivnostima poput igranja uloga ili dominacije – što pak ne bi odgovaralo mnogim starijim muškarcima.
  4. Ženski su orgazmi češći kad je s “pažljivim i velikodušnim mladim ljubavnikom” jer s njim lakše može dogovarati razne seksualne scenarije.
  5. Žene u srednjim godinama odbija spoznaja da neki muškarci njihovih godina ili stariji za njih ne pokazuju velik interes jer ih često zanimaju puno mlađe žene.

Istraživanje koje je na 55 starijih žena provela prof. seksualnosti i seksualnog ponašanja Milaine Alarie pokazalo je da neki mlađi muškarci traže starije žene jer su im iskustva sa ženama njihovih godina bila razočaravajuća.

Osim toga, pokazalo se da mnoge starije žene vjeruju kako mlađi muškarci cijene njihovu seksualnu prošlost, koja je suprotna u suprotnosti sa seksualnom pasivnosti i neiskustvom mnogih mlađih žena.

IZVOR: 24SATA.HR

Foto: Angello Pro / Unsplash