Znate li zašto je potpuno krivo masku od gline pustiti da se osuši na licu?

by | 19 veljače, 2021
maska od gline

Dan kada odlučimo staviti masku je kao svojevrsni spa kod kuće i baš zato ih volimo – prebace nas u neki drugi svijet kad god da trebamo dodatno opuštanje i vrijeme za sebe.

Jedna od onih za kojima najčešće posežemo kada želimo ekstra čisto lice je maska od gline koju redovito pustimo da se osuši na licu dok ne počne pucati, a mi više ne možemo pomaknuti obraze. No, kao i mnogi beauty savjeti koje smo vjerno slijedili godinama, i za ovaj smo saznali da zapravo konstantno radimo grešku u koracima kada je u pitanju maska od gline. U moru viralnih videa na TikToku, ovaj u kojem jedna influencerica priča o tome kako je sve što smo znali o maski od gline zabluda – iznenadio je mnoge. No, moramo priznati da ima smisla. Poanta je da masku od gline koju nanesete na kožu ne biste trebali pustiti da se potpuno osuši na vašoj koži jer će isušiti prirodna i nužna ulja koja proizvodi vaša koža. Upravo zato, na mnogim kozmetičkim tretmanima koriste se uređaji za naparivanje lica kako bi maska cijelo vrijeme ostala vlažna.

@beautyaffairs.officialYOU ARE DOING CLAY MASKS WRONG. PROBABLY #beautyadvice #skincareadvice #claymask #facemask #fyp #skincareexpert #aussie♬ Mexican Shuffle – Las Tabas Maracas


Čak se i stručnjaci slažu s ovom teorijom jer koliko god da će maska od gline pomoći s pretjeranom produkcijom ulja ili lučenjem viška sebuma, te uklanjanjem nečistoća s lica, ona će također apsorbirati vodu iz kože koja je ključna za hidrataciju, pa posljedično uništava i sjaj, dok dugoročno može uzrokovati i preuranjeno starenje kože. (Pročitajte: Kako razlikovati suhu kožu od dehidrirane?)

Foto: Unsplash