Kourtney Kardashian ima sjajan odgovor na kritike vezane za njezin odnos s djecom

by | 11 travnja, 2020

Kourtney Kardashian ne srami se načina na koji svojoj djeci pokazuje ljubav. Reality zvijezda majka je troje djece koje često ljubi u usta, a to ponekad obilježi fotografijama koje objavljuje na društvenim mrežama.

Naravno, fanovi je zbog toga često kritiziraju jer “smatraju da je poljubac u usta prikladan isključivo za odrasle ljubavne parove”. No, kad su Kourtney nedavno u intervjuu upitali zbog čega se nikad ne bi ispričala, kao iz topa je ispalila: “Ljubljenja svoje djece u usta.”

View this post on Instagram

eternal love

A post shared by Kourtney Kardashian (@kourtneykardash) on

“Najgore je kad ljudi nepozvani daju roditeljske savjete. Nitko ne poznaje moju djecu bolje od mene, snalazim se, dobro sam, hvala”, dodala je Kourtney.

Ona nije jedina poznata mama koja ljubi djecu u usta. To čine i Hillary Duff, Jessica Alba, Gabriele Union, pa čak i neki očevi. Jedan od njih je David Beckham koji je svaki put objavom fotografija na kojima ljubi kćer Harper Seven na nekima neprikladan način izazvao lavine reakcija.

Koliko god se to nekima ne sviđa, znanost je na strani prozvanih roditelja jer ljubljenje ima dobre posljedice po zdravlje.

Kako prenosi portal Family Education, kad čovjek daje ili prima poljubac, čak i onaj koji nema romantičnu svrhu, mozak otpušta oksitocin, dopamin i serotonin. Oksitocin se otpušta i kad majka doji dijete i odgovoran je za gradnju zdrave veze između roditelja i djeteta.

Ljubljenje smanjuje razinu kortizola, hormona stresa, a to ima velik utjecaj na čovjekovo mentalno zdravlje, razvoj i samopoštovanje.

Iskazivanje ljubavi prema djetetu poželjno je da bi ono izraslo u samopouzdanu osobu, ali odluka kako ćete to učiniti je na svakom pojedincu. Neki nemaju ništa protiv poljubaca, čak i u usta, dok je drugima dovoljan nježan dodir ili zagrljaj.

Foto: Instagram

IZVOR: INDEX.HR