Znate li što je friluftsliv i kako vam može pomoći da živite sretnije?

by | 27 svibnja, 2022
friluftsliv

Friluftsliv. Riječ koju vjerojatno prije niste čuli (osim ako niste iz Norveške), označava trend i stil života koji ćete možda zavoljeti ili ga već prakticirate.

Norvežani slove za najsretnije ljude svijeta. Mnogi vjeruju da njihova tajna leži u friluftslivu, anagramu koji spaja tri sastojka za sretan život: slobodan (fri), zrak (luft) i život (liv). Riječ opisuje ljubav prema prirodi jer je priroda moćan hranitelj koji nam pomaže povezati se, smiriti se i razbistriti glavu. To je mjesto gdje se opuštamo, osvježavamo i obnavljamo energiju, a ključno je za našu fizičku i emocionalnu dobrobit. Najjednostavnije rečeno… ako želite pronaći sreću – izađite u prirodu.

Friluftsliv – izađite u prirodu

Friluftsliv se ne bavi ekstremnim aktivnostima na otvorenom, poput raftinga, penjanja na planine ili kupanja u hladnim rijekama. Za Norvežane, friluftsliv je stil života koji lako možemo voditi kroz svakodnevne aktivnosti – od šetnje psa, preko piknika u parku, do dekoriranja našeg doma prirodnim elementima. Ovim načinom trebali bismo se riješiti svakodnevnog stresa i shvatiti da smo kao ljudi dio prirode. I najbolji dio – također se možemo vratiti prirodi čak i kad smo u svojim domovima.

friluftsliv

Friluftsliv – doživite ga i kod kuće

Kad je isprepleten s dizajnom interijera, friluftsliv ima za cilj unijeti iskustvo na otvorenom u naše domove. Evo kako i vi to možete učiniti.

  • Uključite predmete koji vam pomažu u povezivanju s prirodom. To može biti pejsažna slika, biljke ili namještaj od prirodnih materijala.
  • Koristite pozadine s biljnim ili cvjetnim dizajnom i teksturom. Obojite svoje zidove u zemljane tonove.
  • Zapalite svijeće u sumrak kako biste produžili svjetlo dana.
  • Brinite se o sebi. Svi smo mi dio prirode. Koristite proizvode za njegu od prirodnih sastojaka. Dane provodite u odjeći od prirodnih materijala.
  • Unesite prirodu u sobu u kojoj provodite trećinu svog života, svoju spavaću sobu. Promjena može biti jednostavna (na kraju krajeva, koncept friluftsliva je u pronalaženju jednostavnosti) poput mijenjanja jastuka, pokrivača, tepiha, posteljine ili rasvjete. Prirodni predmeti u spavaćoj sobi mogu utjecati na vaš doživljaj spavanja i odmora, pretvarajući je u vlastitu prirodnu oazu.

friluftsliv

Ako ne znate odakle početi, započnite friluftsliv u svojoj spavaćoj sobi, Dormeo Nature’s kolekcijom. Dizajnirana upravo po principima friluftsliva, ima za cilj unijeti osjećaje koje imate u prirodi i u vašem domu. Proizvodi iz kolekcije dobro funkcioniraju pojedinačno i zajedno jer su neutralnih boja i dizajna inspiriranog prirodom. Svaki proizvod pažljivo je osmišljen kako bi u vaš dom unio udobnost i smirujuće emocije. Kolekcija sadrži prirodne materijale i ekološku ambalažu. Detalje provjerite ovdje.

Ovaj način života iznimno je važan, kad mnogi od nas nastavljaju raditi od kuće. Korištenje prirodnih elemenata u domu ima umirujuće učinke koji nam pomažu da se odvojimo od digitalnog svijeta. Dom bi trebao postati mjesto gdje se možete istinski isključiti, stvarajući ugođaj zbog kojeg se osjećate prirodno i spokojno. Budite u dodiru s prirodom, čak i kad ste u zatvorenom prostoru.

dormeo

friluftsliv

friluftsliv

Foto: PR