Kako bi nam trebao izgledati jelovnik želimo li skinuti masnoće nakupljene oko struka i trbuha?

by | 17 kolovoza, 2019

Činjenica je da nije moguće izgubiti višak sala s trbuha bez smanjenja postotka ukupne tjelesne masnoće. Opsežna istraživanja pokazala su da ono što je najbolje za brzo skidanje sala s trbuha jest kombinacija uravnotežene prehrane i specifičnih vježbi.

Ovisno o količini sala na trbuhu, ovisi može li brza dijeta pomoći i može li uopće biti najbolja stvar za rješenje ovog problema. Naravno, sve ovo ovisi o tome koliko sala imate na trbuhu. Mnoge djevojke žele skinuti salo s trbuha koje gotovo i ne postoji dok drugi ljudi, a ponajviše muškarci imaju ozbiljan problem s velikim trbuhom. Najbolja brza dijeta za skidanje sala s trbuha nezamisliva je bez vježbanja, a pritom morate svakodnevno raditi trbušnjake i kardio vježbe. Mnogi muškarci imaju samo salo na trbuhu, ali bez vježbi za cijelo tijelo samo salo na trbuhu neće se skinuti.

PRIMJER JELOVNIKA
Doručak: šalica mueslija prelivenog mlijekom
Užina: suhi bademi, orasi, lješnjaci do 50 grama
Ručak: Za ručak možete pojesti mesa koliko god želite i to ribu, piletinu bez kožice, teletinu, janjetinu, a od svinjetine samo odrezak bez masti. Mesne prerađevine izbjegavajte. Dozvoljeno je uzeti komadić integralnog ili raženog kruha. Meso možete pripremati na bilo koji način, izbjegavajte svakodnevno prženje.
Užina: jedna jabuka, kruška, breskva, šaka jagoda, malina, a banane izbjegavajte.
Večera: bistra juha od povrća bez tjestenine, sardina ili tuna s ocijeđenim uljem, šnita integralnog kruha. Može i juha od povrća bez tjestenine, čaša jogurta, komadić integralnog kruha ili juha od povrća bez tjestenine, dva tvrdo kuhana jaja, rajčica.
Zbog vježbanja i monotone prehrane, pijte vitaminsko-mineralne tablete.

DODATNI SAVJETI
Nikad nemojte večerati barem tri sata prije odlaska u krevet.
Nemojte jesti slatkiše i grickalice.
Nemojte piti pivo, gazirana pića i zašećerene voćne sokove.
Nemojte jesti bijeli kruh.
Skidanje sala s trbuha ne može biti baš brzo, ali ako redovito vježbate i hranite se pravilno, možete imati odlične rezultate.

Foto: Guliver/Thinkstock