Oprah je poslala javnu ispriku zbog postavljanja nerealnih standarda za mršavljenje
Oprah Winfrey nedavno je iskreno progovorila o svojoj ulozi u promicanju kulture prehrane i mršavljenja. Kao voditeljica popularnog talk showa, ...
Mnoge stvari se brže kvare jer se zapravo čuvaju na pogrešnom mjestu. O tome često ni ne razmišljamo, nego ih ostavljamo automatski, iz navike.
Jaja
Neki jaja drže u hladnjaku, a neki na sobnoj temperaturi. Stručnjaci se slažu da jaja treba držati u hladnjaku, ali nikako u vratima. Ova namirnica je posebno osjetljiva na nagle promjene temperature, a zbog čestog otvaranja vrata mogu se puno brže pokvariti.
Orašasto voće
Većina ljudi svoje orašasto voće drži u zdjelici na stolu, ali za bogatiji okus i duže trajanje treba ih čuvati u hladnjaku. Toplina ubrzava oksidaciju, a u hladnjaku će vaši lješnjaci i bademi duže zadržati vlažnost.
Parfemi
Umjesto u ormariću ili na polici, parfemi također trebaju stajati u hladnjaku jer tako duže mirišu. Parfemi s visokim udjelom ulja pokvare se nakon nekog vremena stajanja na svjetlu i toplini. Mirisi moraju biti daleko od prozora. Uvijek ih držite na hladnom i suhom mjestu.
Brašno
Brašno nikad ne treba držati na otvorenom. Ako je vrećica s brašnom otvorena, izložena je bakterijama koje mogu dovesti do kvarenja. Radije prebacite brašno u plastičnu posudu s poklopcem, kako piše azra.ba.