ZNATE LI DA MASAŽOM BRADE možete doći do redovite stolice

by | 19 listopada, 2017
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

Glavna briga većine žena su sitne bore oko usta zato što ih smatraju znakom starenja, no malo ih razmišlja o tome da uzrok pojave tih bora može biti i isušivanje kože zbog dima cigareta, odnosno pušenja, barem tako kaže nutricionistica Jennifer Young.

Problem se može ublažiti redovitom primjenom kvalitetnog balzama za usne i – prestankom pušenja. A to je tek jedan od zdravstvenih problema koji možete “iščitati” iz promjena na vašem licu, kako tvrde stručnjaci.

Tako, primjerice, upali obrazi upućuju na moguće probleme s plućima i probavnim organima ili na nepravilnu prehranu i fizičku iscrpljenost. Šupljina ispred otvora uha označava nedostatnu proizvodnju sline ili probleme s probavom.

Dehidracija

“Ranice u kutu usana mogu ukazivati na nedostatak vitamina B-kompleksa”, naglašava kozmetičarka Nataliya Robinson.

“Pokušajte uvesti u prehranu više žitarica te tamno zeleno povrće i meso – sve bogato vitaminima B-kompleksa”, kaže. Alternativa tome su i dodaci prehrani na bazi vitamina B, iako je uvijek korisnije nadomjestiti ih prirodno.

I suhe usne znak su poremećaja. Upućuju na unutarnju dehidraciju organizma, no također mogu biti znak nedostatka vitamina B, ali i niske razine željeza, kako upozorava Nataliya Robinson. Korisno je povećati količinu vode koju unosite u organizam, no provjerite i razinu željeza kod liječnika opće prakse.

“Suha koža na bradi i upala pora na bradi siguran su znak da postoje problemi s probavnim sustavom i crijevima”, kaže holistička terapeutkinja Annie Day.

“Masiranjem brade nježnim kružnim pokretima te štipkanjem i opuštanjem kože na bradi možete ublažiti probleme sa zatvorom ako ih imate”, tvrdi ona.

I na čelu postoje točke koje mogu upućivati na probavne probleme. Vodoravne linije na čelu su jedan znak. Protiv tih problema možete se boriti i čašom mlake vode sa sokom od polovice limuna, koju ćete popiti svako jutro natašte.

“Ljuta jetra”

“izražene linije od mrštenja između obrva govore nam da je opterećena jetra. Uzrok može biti fizičke prirode, to mogu biti otrovi koje jetra ne može otpustiti, ali i emocionalni razlozi – od alergije na hranu, odnosno na neke sastojke hrane koju jedemo, do teškoća u prihvaćanju gubitka (drage osobe ili nečega što smatramo da nam pripada u životu) i tuge”, kaže Annie Day.

“To dovodi do opterećenja nadbubrežne žlijezde, poznatog kao izgaranje. Da biste ublažili te probleme, pokušajte  masirati područje između očiju laganim kružnim pokretima”, napominje ona. Prištići na čelu također ukazuju na probleme s jetrom, ali i na trovanje želuca.

Voda za čišćenje

Da biste izbacili toksine, pijte puno vode. Povećajte i unos namirnica koje su korisne za čišćenje jetre, kao što je zeleno lisnato povrće, te izbacite prerađenu hranu i kofein. I problemi s ušima mogu ukazati na probleme sa zdravljem. Na primjer, svrbež ušiju može ukazivati na alergiju i nisku toleranciju na neke sastojke.

Psorijaza i ekcem na tom području mogu biti znak da je čovjek iscrpljen te da mu nedostaje vitamina D. Već i desetak minuta izloženosti lica, ruku i drugih otvorenih dijelova tijela suncu dnevno može riješiti taj problem.

Prištići? Detoks

Mogući uzrok je puno mliječnih proizvoda, šećera i rafiniranih namirnica. Jedite više svježih namirnica, zamijenite gazirana pića vodom i provedite neki postupak čišćenja organizma od toksina. I temeljito čistite lice.

IZVOR: 24SATA.HR