Znakovi koji upozoravaju da izlazite s pogrešnim muškarcima

by | 7 veljače, 2014

Ako ste u dvadesetim ili ranim tridesetim godinama, i pri tom niste u vezi, sigurno vam je muka od raznih “stručnih” savjeta kako pronaći partnera. Vjerojatno ste više puta čuli da, ako želite upoznati onog “pravog”, morate se neprestano kretati i upoznavati ljude, pa i potencijalne partnere. Ovo je, nažalost, samo odraz moderne kulture, koja govori da su sastanci ustvari igra brojki i da količina neminovno izrađa kvalitetu.

Ovo nije dobro pravilo, pogotovo kad je upoznavanje s muškarcima u pitanju. Je li nam uz pritisak zbog toga što nismo vezi, potrebna i stresna pomisao da moramo neprestano izlaziti s muškarcima?

Ako ste od onih što se stalno viđaju s različitim muškarcima, vjerojatno vjerujete da je bolje i to, nego da ne radite ništa po tom pitanju. Možete čak i pomisliti da gubite vrijeme ako ne izlazite dovoljno. Ako je tako, možda imate problem.

1. Sastanci radi sastanaka

Ako je ovo vaš slučaj, vi izlazite s pogrešnim muškarcima. Provodite dragocjeno vrijeme s osobama s kojima nemate ništa zajedničko. Ako izlazite s puno različitih muškaraca, možete ostati slomljenog srca, jer vrlo lako možete se zaljubiti u nekog samo zato što se tu našao, a ustvari nije za vas. Trošite i dragocjenu energiju na veze koje su osuđene na propast.

2. Bojite se da ćete ostati sami

Strah od usamljenosti predstavlja dobru motivaciju da izlazite često s muškarcima. Ako ne savladate strah, to vam može uništiti ljubavni život. Vama je očajnički potrebna pažnja drugih muškaraca samo da biste pobjegli od sebe i svojih misli i vrlo lako vam se može dogoditi da stvarno pretjerate s izlascima.

3. Shvaćate izlaske s muškarcima kao posao

Jeste li u jednom danu dogovorili sastanke s trojicom različitih muškaraca? Oni će primijetiti u jednom trenutku da im ne posvećujete punu pažnju. Kako i ne bi? Dok ste na prvom sastanku, razmišljate o drugom, a kod trećeg ćete već pogubiti sve konce. Naš mozak ne funkcionira tako. Potrebno je pažnje i vremena kako biste proveli kvalitetno vrijeme s nekom osobom. Vaša viđanja s različitim muškarcima izgledat će kao poslovni sastanci, ako ih dogovorite previše.

Svakako, ne možete očekivati da će vam gospodin “Pravi” sam pokucati na vrata. Ali, mora postojati balans. To nije igra brojki i kvaliteta mora odnijeti pobjedu nad kvantitetom. Nemojte se bojati usporiti. Dajte sebi više vremena i pažljivo birajte s kime izlazite.

Autor: Life Content