Zimski đuveč

by | 10 studenoga, 2013

Sastojci:

  • 600 g zamrznute mješavine za đuveč
  • 1 veća glavica luka
  • 250 g roštilj kobasica
  • 80 g sitne tjestenine u obliku školjkica
  • 2 dl soka od rajčica
  • 2 mrkve, ulje
  • mješavina začina

Priprema:

1. Luk i mrkvu očistiti i narezati na kockice.
2. Roštilj kobasice čačkalicom izbušiti na više mjesta, a zatim ih ispeći na ulju da porumene. Izvaditi ih iz masnoće, ostaviti da se ohlade pa narezati na kolutove.
3. Posebno na malo ulja popržiti luk i mrkvu. Zatim dodati zamrznutu mješavinu povrća za đuveč i sve zajedno popržiti.
4. Doliti sok od rajčica i malo vode, dodati začine po želji i nastaviti s pirjanjem na umjerenoj temperaturi dok povrće napola ne omekša.
5. Potom dodati tjesteninu pa nastaviti s kuhanjem uz lagano miješanje, dolijevajući vodu po potrebi dok tjestenina ne nabubri, a višak tekućine ne ispari.
6. Pred kraj kuhanja dodati pečene kobasice i promiješati.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept