Željni ste putovanja? Donosimo listu filmova i serija idealnih za nedjeljno poslijepodne

by | 5 srpnja, 2020

Iako nije zamjena, ove serije i filmove mogli bi vam biti dobra alternativa za zadovoljiti želju za putovanjem, kao i raditi neke nove popise

Kako još nisu preporučljiva putovanja, donosimo vam neke filmske hitove koji jednaku pažnju posvećuju lokaciji snimanja kao i samoj priči, te dokumentarce i putopisne serije koji su uspjeli zaviriti u neke kutke svijeta koji su nam i uobičajenmim vremenima nedostupni. Uživajte!

Secret Life of Walter Mitty

Osim što film donosi neke spektakularne scene sa svih strana svijeta, bavi se i tematikom koja mori mnoge od nas – koliko ste svojih dječjih želja realizirali i jeste li zadovoljni osobom kojom ste postali i svojom svakodnevicom?

Wine Country

Neke od najpoznatijih komičarki svijeta našle su se u ovom filmu koji slavi žensko prijateljstvo, ali i donosi predivne vizure američke vinske regije – Nape.

Dark Tourist

Definitivno najpomaknutija serija s liste koja istražuje “crni turizam”, to jest neke od najstrašnijih i najopskurnijih lokacija na svijetu poput Černobila, šume samoubojica u Japanu ili voodoo festivala u Beninu.

Lost Cities with Albert Lin

Dokumentarni serijal u produkciji National Geographica istražuje izgubljena mjesta i gradove uz vodstvo Alberta Lina. Nevjerojatne priče!

Wild

Film snimljen prema knjizi koja je bila višemjesečni bestseller na New York Times listi, opisuje putovanje američkom stazom Pacific Crest koje se pretvorilo u putovanje i istraživanje same sebe.

Travels With My Father

Crazy Rich Asians

Možda neobičan izbor za našu listu, ali ako filmu date šansu vidjet ćete da obiluje fantastičnim scenama Azije, pogotovo Singapura. Nakon što ćete pogledati film, vjerujemo da će se Singapur naći na vašoj bucket listi putovanja, ako već nije.

To Rome with Love

Ostale prijedloge možete pronaći na grazia.hr.

Foto:  Fox Searchlight/IMDB