Želite li otopiti masti i pročistiti crijeva, onda je đumbir najbolji odabir

by | 8 srpnja, 2020

Uz brojne informacije o različitim vrstama dijeta, teško je povjerovati da će vam u bržem skidanju kilograma pomoći redovita konzumacija običnog i svuda dostupnog đumbira.

No kilograme ćete zaista gubiti lakše i brže ako redovito konzumirate đumbir, kako tvrdi Stethnews.

Kako koristiti đumbir?

Postoji nekoliko načina na koje će đumbir pomoći u bržem uklanjanju masnih naslaga.

1. Skuhajte čaj od đumbira i pijte ga najmanje dvaput na dan. To će pomoći probavnom sustavu i uspješno ćete se boriti protiv pretilosti.

2. Narežite korijen đumbira i žvačite ga prije obroka. Ako vam se ne sviđa okus, možete naribati korijen i dodati limunovog soka i malo soli. Prije obroka trebate žvakati samo dva prstohvata. Time poboljšavate probavu, ali ujedno smanjujete apetit.

3. U sve obroke dodajte đumbir kao začin i tako gubite kilograme

Odaberite koja vam metoda najviše odgovara. No zašto đumbir tako uspješno pomaže u smanjivanju masnih naslaga? Osim što je đumbir dio redovite prakse ayurvede za držanje težine pod kontrolom, postoje brojne studije koje su potvrdile da korištenje đumbira pomaže u uklanjanju masti s trbuha. Dodatno, đumbir nosi brojne zdravstvene beneficije.

– Smanjuje kolesterol. Đumbir utječe na razinu lošeg kolesterola u krvi. Naime, što vam je veći kolesterol. to je viši indeks tjelesne mase. To ponekad vodi do bolesti povezanih s pretilošću, uključujući rak i bolesti srca.

– Ubrzava metabolizam. Đumbir, osobito ako se pije kao čaj, može pomoći u kontroli težine jer će ubrzati metabolizam. Osim toga, stimulira cirkulaciju i pomaže tijelu da brže luči toksine. Ti su procesi nužni za održavanje tjelesne težine.

– Čisti crijeva. Kad su crijeva čista i zdrava, to poboljšava probavu. Kao rezultat javlja se brže i učinkovitije mršavljenje zahvaljujući moći đumbira. Čaj od đumbira također pomaže u ublažavanju probavnih tegoba.

– Bori se protiv upala. Đumbir sadrži tvari gingerole koji mogu značajno umanjiti upalne reakcije imunološkog sustava. Za najbolji učinak valja žvakati korijen đumbira, a to će pomoći u proširivanju krvnih žila i krv će proizvoditi više topline. Povišena toplina znači topljenje masnoća.

Uz đumbir se nećete samo riješiti masnih naslaga na području trbuha, nego će vam općenito pomoći održavati vašu težinu u poželjnim granicama. Ova namirnica utječe na razlog zbog kojeg se masnoće nagomilavaju na trbuhu, pa bez problema možete ukloniti neželjeni višak.

IZVOR: 24SATA.HR