Što sve trebate znati prije nego što angažirate dadilju?

by | 16 lipnja, 2020

Unajmljivanje dadilje nešto je što ljudi diljem svijeta čine. Ali, ako je želite zaposliti morate provjeriti njezin prijašnji rad, upoznati se s njom i dogovoriti probno vrijeme za upoznavanje s djetetom.

Dadilje se mogu unajmiti na cjelodnevno čuvanje ili višesatno, no kako biste bili sigurni da će odgovarati i vama i djetetu morate razgovarati i razmisliti o nekoliko bitnih stvari.

1. Prvo morate razumjeti potrebe bebe. Je li to honorarno ili dnevno ili za noćno radno vrijeme? O tome ovisi i njezina plaća.

2. Odredite cijenu koja će odgovarati vremenu koje bi dadilja provodila s djetetom. Nemojte se preračunati.

3. Dadilja će biti stranac. Dakle, budite sigurni da ste za to potpuno spremni.

4. Prije nego što je zaposlite, trebali biste razgovarati i sa svojom obitelji o tome i razmotriti njihova mišljenja.

5. Zapamtite, samo zato što ih plaćate ne znači da dadilje nemaju svoj privatni prostor. Ako vaša dadilja obavlja punu dužnost u vašoj kući, onda joj trebate dati malo osobnog vremena i prostora.

6. Dopuštate nepoznatoj osobi da uđe u vašu obitelji. Dadilja bi bila stalno s vama i postala dio života vaše bebe. Dakle, prije toga obavezno provjerite njenu prošlost i radno iskustvo. Ovaj se korak preporučuje iz sigurnosnih razloga.

7. Prije nego što zaključite ugovor, jasno razgovarajte s njom o svemu, kao što su njezina plaća, hrana ili drugi dodaci. Što ćete ponuditi? Možete i obavijestiti agenciju o ovom ugovoru kako biste izbjegli bilo kakve nesporazume u budućnosti.

8. Umjesto da unajmite dadilju iz agencije, možete potražiti preporuke svojih prijatelja, ako je to moguće. Ako već poznaju nekoga tko je radio u njihovoj obitelji, pokušajte ih zaposliti jer vaši prijatelji već imaju iskustva s njima.

9. Nemojte izbjegavati probno razdoblje prije zapošljavanja jer ono će vam omogućiti da promotrite kako će se snaći s djetetom. Ako agencija ne osigura bilo koje probno razdoblje, tražite to od njih ili potražite drugu agenciju.

10. Uvijek je poželjno prvi razgovor odraditi telefonski kako biste stekli prvi dojam.

11. Kad se dogovorite, zatražite kopije dokumenata da možete provjeriti i biti sigurni u njihov identitet.

12. Nakon što je počela s radom, prvo što biste trebali učiniti je dogovoriti rutinu. To će uključivati ​​sve njezine zadatke koje treba obaviti u jednom danu na temelju vremena. Na popisu joj pružite i neke kontakte za slučaj nužde, poput vašeg, suprugovog, od susjeda i ostalih članova obitelji.

13. I na kraju, uvijek pokušajte uspostaviti dobru komunikaciju s dadiljom. To će ojačati vezu kako biste s njom mogli razgovarati o svemu kada god je to potrebno.

IZVOR: “4SATA.HR

Photo by Gabe Pierce on Unsplash