Želite da vam kosa u repu izgleda duže? Isprobajte ovaj trik

Evo kako i osobe s kraćom kosom mogu uživati u lijepom konjskom repu

by | 8 srpnja, 2021
konjskirep

Ako želite brzo rješenje i volite malo eksperimentirati, TikTok je bez premca prvo mjesto na koje ćete otići. To je zacementirano tijekom lockdowna, kad smo međusobno dijelili brzinske recepte za kruh, ali je nudilo i neku vrstu utjehe da smo svi zajedno u istome.

Godinu i pol kasnije, ova je platforma prepuna raznih savjeta koji postanu viralni, a u posljednje je vrijeme to ovaj video koji vam pokazuje kako u kratkome roku napraviti savršen konjski rep, koji će vam još k tome produžiti kosu bez ekstenzija.

Djeluje pomalo nemoguće, ali riječ je o dvostrukom konjskom repu. Riječ je o, naime, dva odvojena repa – jedan iznad drugog – udaljeni otprilike centimetar. Položaj drugog repa (malo niže od prvog) daje iluziju puno duže kose, dok prvi rep skriva prazninu između njih. To je savršeno rješenje za one s kraćom kosom ili kosom srednje duljine, koji žele da im se vlasi instantno čine dužima.

Video je toliko popularan da je prikupio čak 6,2 milijuna pregleda i više od 500 000 komentara i lajkova, a to može zahvaliti i činjenici da je ovo vrlo, vrlo jednostavno napraviti kod kuće, čak i ako ste početnica. No stvar je u tome da nije toliko revolucionaran jer se i na YouTubeu mogu pronaći savjeti kako napraviti istu stvar.

Sve što trebate su dvije gumice za kosu i češalj za rep. Zavežite gornji dio kose kao što biste to učinili uobičajenim repom i učvrstite povlačenjem dužine u sredini. Pomoću kopče pomaknite prvi rep naprijed ili ga uvijte od sebe tako da imate mjesta za fokusiranje na drugi. Podignite donji dio kose i zavežite je drugom trakom za kosu. Ovisno o duljini vaše kose, drugi rep trebao bi sjediti otprilike od centimetra do 3 centimetra ispod gornjeg repa. Možete kosu i blago natapirati češljem, ako vam se čini da joj treba pomoć.

Nakon što je sve gotovo, prvi rep vratite natrag i dogodit će se odlična iluzija – spojit će se i i u trenu izgledati puno dulja, pa čak i voluminoznija. Ne trebaju vam nikakvi proizvodi za kosu, no ako je svježe oprana, možda ćete htjeti staviti malo spreja ili praha za teksturu kako bi se bolje sve povezalo. I to je to!

Pročitajte: Otkrili smo genijalne gumice za kosu iz domaće proizvodnje koje ne štete okolišu

 

Foto: Unsplash