Otkrili smo genijalne gumice za kosu iz domaće proizvodnje koje ne štete okolišu

by | 28 travnja, 2020

Vjerujemo da je svatko tko je u jednom trenutku u životu imao dugu kosu, imao vječiti problem – nikad nije imao gumicu ili kopčicu za kosu kad su mu one bile potrebne. Baš kao i čarape, gumice i kopčice za kosu su vječni misterij jer baš nikad ne znamo kako i zašto nestaju. 

Naravno, što ih više imate, lakše se izgube, ali u hrvatskoj radionici, naziva Mali studio, pronašli smo one za koje vjerujemo da ih nikada nećete izgubiti. Osim što izgledaju preslatko zahvaljujući pastelnim bojama i zapravo su suvremena verzija scrunchiea iz 80-ih i 90-ih godina, budući da su izrađene potpuno od prirodnog materijala, od lana i prirodne elastike, a obojene su biljkama, potpuno su sigurne za vašu kosu, kao i za okoliš. One dolaze u tri veličine i trenutno u devet boja, variraju od 20 do 65 kn, a mogu se koristiti i kao vezica za buket, narukvica ili jednostavno mogu imati svoju osnovnu funkciju.

Djevojka koja stoji iza ovih gumica i brojnih drugih proizvoda fokusiranih na održivi, slow (re)dizajn je Irena, koja svoj cijeli kreativni proces, od ideje do finalnog proizvoda radi u Hrvatskoj, u seoskoj prirodi i studiju, po principu maksimalnog poštovanja ljudi, životinja, biljaka i okoliša. Boje i materijali svih njezinih proizvoda su potpuno prirodni, a izrada je takva da svodi na minimum količinu otpadnog materijala, uporabu kemikalija, energije i vode. Obožavamo!

Foto: Instagram