Zdrava hrana u 2021. godini postaje veliki trend, evo što će se jesti

by | 22 listopada, 2020

Još je svega dva mjeseca do kraja ove turbulentne i izazovne godine od koje smo se svi umorili i jedva čekamo da završi.

Pa u pozitivnom tonu i iščekivanju iduće godine, sudeći prema trendovima Whole Foodsa, čini se da nas, barem što se prehrane tiče, čeka svakako zdravija godina. Već nekoliko godina za redom izvještavaju o trendovima koji će se u narednoj godini događati kada je hrana u pitanju, a iduće ćemo izbaciti štetna ulja, jesti ćemo puno kašica i slanutka, te se općenito okrenuti zdravijoj prehrani. U nastavku pročitajte o kojim se trendovima radi i zalihe čega već sada trebate napraviti, prije influencera.

Sve će se vrtjeti oko well-beinga
Sada kada nam je zdravlje napokon postalo prioritet, nije ni čudo da se sve više popularizira superhrana, probiotici i da svoje smočnice punimo jestivim zdravljem. Sve što nam može podići imunitet i organizam, svakako će biti na našem stolu (đumbir, češnjak i sl. ).

Savršen doručak svaki dan
Budući da je pandemija utjecala i na naše poslove, pa ih većinom radimo od doma, doručak je trenutak u danu na koji se najviše možemo posvetiti sebi. Vrijeme koje bi iskoristili na putovanje na posao, sada možete iskoristiti za pripremu doručka. Obratite pažnju na sastojke koje koristite i što unosite u organizam.

Kava u svemu
Kava može biti jako zdrava ako ne pretjerujete s njom, pa je slobodno uvrstite kroz granolu, napitke ili slastice pripremljene od nje jer 2021. će biti godina kada ćete puno lakše unositi dnevnu dozu kofeina u obrok.

Dječja hrana za odrasle
Najnovija hrana za bebe na tržištu obogaćena je brojnim nutrijentima i okusima koji će odgovarati i odraslima i djeci.

Promjena ulja
Naravno, maslinovo ulje će uvijek imati mjesto u našoj kuhinji, no obratite pažnju na održivi rast i proizvodnju istog. Postoje brojni izvori, od lješnjakovog, preko sezamovog pa do bučinog ulja koje možemo koristiti u prehrani. Svako od njih ima poseban okus i slaže se uz brojne recepte koje ćete pripremati.

Slanutak
Slanutak će postati nova cvjetača. Sastojak je to koji možete pripremiti na pregršt načina – od pahuljica, preko grickalica, pa do namaza i variva. Ovaj proteinski booster postat će pravi hit u idućoj godini.

Foto: Unsplash