Zbog ovih namirnica starite puno brže

by | 9 prosinca, 2019
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Sigurno ste do sada čuli brojne savjete o zdravoj prehrani jer ona utječe na naš cjelokupan život. Ako vodite računa o svom izgledu i ne želite ostarjeti prije vremena, izbjegavajte prerađenu hranu…

Hrana bogata šećerom

Krafne, kroasani, čokolada, keksi… Sve je to hrana koja je bogata šećerom, mastima i bijelim brašnom. Prehrana koja je bogata šećerima dovodi do mnogih bolesti. Visoka razina šećera u krvi dovodi do nedostatka vitamina u tijelu, nedostatak vitamina pojačava stres, a svi dobro znamo koliko stres utječe na izgled.

Mesne prerađevine

Kobasice, hrenovke, salame, paštete i sve namirnice koje imaju u sebi previše soli i konzervansa. Nije samo meso problematično, nego upravo ono što se stavlja u njega tijekom obrade i izrade mesnih prerađevina.

Pohana i pržena hrana

Koliko god možete, izbjegavajte pohane i pržene namirnice jer je riječ o najgorim vrstama masnoća koje se povezuju s mnogim ozbiljnim bolestima.

Sve u svemu, izbjegavajte hranu s previše soli, šećera i masnoća. Uvijek kada ste u nedoumici, pojedite obrok kod kuće radije nego u restoranu ili na kiosku brze hrane jer vi najbolje znate što ste i kako skuhali. Na taj način uložit ćete u svoje zdravlje i ljepotu.