Modna pravila za žene iznad 50 godina koja su potpuno zastarjela

Zaboravite ograničenja!

by | 30 svibnja, 2023
moda za žene preko 50 godina

Stereotipi su postojali oduvijek i čini se da će i postojati uvijek, a u svijetu mode najviše je onih koji imaju veze s – godinama. Nekoliko ustaljenih modnih pravila za žene iznad 50 godina pak su potpuno zastarjela i vrijeme je da zaboravite na njih.

Modna pravila za žene iznad pedesete koja su zastarjela

Nosite samo diskretne boje

Žene, čak i u najzrelijoj dobi, ne trebaju izbjegavati ništa, pa tako ni svijetle boje. Štoviše, svijetle boje mogu naglasiti osobnost, kao i u outfit unijeti svjetlost i energiju. Osim toga, svijetla nijansa ima mogućnost istaknuti prednosti figure i evetualno prikriti njezine nedostatke ako vam je to cilj.

Stereotip da starije žene ne trebaju nositi žarke boje može biti povezan s idejom kako starija generacija treba biti konzervativnija i skromnija u svom stilu. Međutim, takve formulacije su, na našu sreću, zastarjele.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Gina Kieslich (@ginamkstyle)

Ne pokazujte kožu

Općenito govoreći, modno pravilo koje se odnosi na pokazivanje kože trebalo bi zvučati ovako: Pokazujem dijelove tijela na koje sam ponosna i koje želim pokazivati. To mogu primjenjivati žene u svakoj dobi. Ne postoji razlog zbog kojeg bismo se s godinama trebale početi sramiti svoje kože i svog tijela. Starije žene itekako mogu izgledati atraktivno i osjećati se samopouzdano, pa zašto to ne bi i pokazale?

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Grece Ghanem (@greceghanem)

Izbjegavate mladenački stil

“Mladenački stil” pomalo je zastarjeli pojam u današnjem kontekstu mode, no možemo reći da ga se opisuje kao eksperimentalnog i hrabrog. To se može odnositi na neobične printove, nestandardne oblike i stilove, kao i dodatke koji ponekad izgledaju smjelo i prkosno. Pogađate što ćemo sljedeće reći? Tako je, nema razloga da žene iznad pedesete sebi ne priušte ovaj stil jer godine ne bi trebale biti prepreka za eksperimentiranje s odjećom. Bogato životno iskustvo u ovom je slučaju samo bonus.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli FiFi Milne | Personal Shopper (@shopwithfifi)

Ne nosite visoke potpetice

Visina potpetice nema nikakve veze s godinama – i točka. Visoke potpetice doprinose elegantnom i ženstvenom izgledu, naglašavaju ljepotu i gracioznost nogu, čine figuru vitkijom i proporcionalnijom, pa ne čudi da ih žene vole. Naravno, treba imati na umu sigurnost i udobnost, stoga se slobodno opredijelite i za nešto puniju i udobniju petu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Renia Jaz (@venswifestyle)

Pročitajte: Plus-size garderoba – modna pravila koja slobodno možete zaboraviti

Foto: Instagram