Plus-size garderoba – modna pravila koja slobodno možete zaboraviti

I to što prije!

by | 9 svibnja, 2023
plus size odjeća

Kad je plus-size garderoba u pitanju, postoje mnogi mitovi i “pravila” koji odavno ne vrijede. Primjerice, žene s oblinama često se ograničavaju na odabir crne garderobe i zaobilaze odjeću s uzorcima, no upravo je to jedno od nekadašnjih pravila koje je odavno prestalo biti relevantno.

Ako ste dama s oblinama, jedino pravilo koje trebate slijediti jest ono da se osjećate sjajno u svojoj koži bez obzira na to što vam društvo sugerira i predstavlja kao ideal ljepote. Drugo, nema baš nikakvog razloga da se ograničavate u odabiru modnih kombinacija. S body positivity pokretom u mislima, čak se i modni dizajneri danas slažu kako neki mitovi i pravila više nemaju veze s realnošću. Evo o kojim mitovima je riječ…

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Bella Cohen (@isabellecoheen)

Plus-size garderoba: Modna pravila koja pripadaju prošlosti

Crna mora biti vaša boja

Tamne boje mogu vizualno “smanjiti” tijelo, ali nema potrebe da se “ne skidate” iz crne boje. Slobodno nosite svijetle i vedre boje, cvjetne printove ili što god vam se sviđa. Ako postoji neko pravilo, to je ono da ne miješate više od četiri boje da ne biste bili previše šareni, no ono vrijedi za sve, neovisno o konfekcijskom broju. A i to je pravilo u kontekstu današnjeg vremena i trendova prilično upitno.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Louise O’Reilly (@stylemecurvy)

Uzorci će vas učiniti krupnijima

Ideja da će vas uzorci učiniti krupnijima također je veliki mit. Jedino možete obratiti pažnju na to da birate krupnije printove umjesto onih sitnih jer veći printovi mogu skrenuti pažnju na prednosti vaše figure.

Pruge i točkice nisu za dame s oblinama

Još jedan mit! Svakako možete nositi i ovakvu garderobu. Ključ je u tome da znate kako je kombinirati s drugim komadima garderobe. Prugaste i stvari na točkice dobro će izgledati u jednobojnim kombinacijama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Javi🧚🏽 (@javiera)

Široka odjeća dobro će vam stajati

Ako odaberete za broj veću ili široku garderobu, možda nećete postići ono što želite. Široka će odjeća sakriti vaš oblik figure, ali će je i činiti vizualno većom. Naravno, to nije nikakav minus ako vi želite postići takav efekt. Ako ne želite, alternativa je umjereno uska odjeća i elementi koji naglašavaju vašu figuru na najbolji mogući način. Primjerice, remen može skrenuti pažnju na struk.

Ne trebate eksperimentirati s različitim stilovima odijevanja

Još jedna tvrdnja koja zaslužuje pripadati prošlosti. Slobodno uživajte i u motorističkim jaknama, traper komadima, romantičnom, eklektičnom, seksi ili sportskom stilu… Prilagodite odjeću sebi, a ne da se vi prilagođavate odjeći.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Callie | Travel – Food + Wellbeing (@calliethorpe)

Ovih nekoliko ustaljenih ideja o tome kako bi se krupnije osobe trebale odijevati slobodno zaboravite. Danas su modna pravila relativan pojam i ono što se nekoć smatralo pogreškom danas nije nimalo relevantno. Modni stil svakoga od nas temelji se na našem osobnom osjećaju. Sve što nosite, nosite sa samopouzdanjem i sigurno ćete odašiljati dobru energiju.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Thamarr (@musingsofacurvylady)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli CATHERINE LI (@catieli)

Naslovne fotografije: @javiera, @calliethorpe/Instagram