Odlična vijest! Zara širi platformu za prodaju korištene odjeće u brojne europske zemlje

by | 1 lipnja, 2023
zara preowned second hand

Zara je pokrenula svoje tržište rabljene odjeće pod nazivom Zara Pre-Owned u Ujedinjenom Kraljevstvu u listopadu prošle godine.

Kupci mogu prodati ili kupiti rabljenu odjeću na internetskoj platformi nakon što sami dostave slike proizvoda i informacije. Također, mogu zatražiti popravak svojih odjevnih predmeta ili odjeću donirati Crvenom križu.

Kako se ovo pokazalo iznimno korisnim i dobrim, Zara planira proširiti svoje tržište rabljene odjeće na europska tržišta već u drugoj polovici ove godine. U planu je proširiti second-hand biznis na Francusku i Njemačku, a kasnije i Španjolsku preko e-commerce platforme Pre-Owned. Na njoj kupci mogu oglasiti i odlučiti žele li popraviti, donirati ili prodati Zarinu odjeću.

Platforma Pre-owned pokrenuta je 3. studenoga, a Zara je prepoznala britanske kupce kao najzahtjevnije te je zato ova priča upravo od tamo i prva krenula.

Ovim načinom trgovac želi kupcima ponuditi jednostavnu mogućnost preprodaje kako bi produljili životni vijek svojih proizvoda.

Pročitajte: Četiri načina kako reducirati plastiku kod kuće bez napora 

zara preowned second hand1

Ova inicijativa ima za cilj promicanje održivog načina života, smanjenje otpada odjeće i pružanje prilike svima da pronađu jedinstvene komade po pristupačnim cijenama, a lijepo je vidjeti da se Zara kao velik i moćan modni high street brend tome i priključio te da tako doprinosi važnosti očuvanja okoliša.

Sigurno je kako ova inicijativa pruža priliku ljudima različitih budžeta da pronađu kvalitetne komade po povoljnim cijenama, što ujedno znači i da se održiva moda ne mora bazirati samo na visokim cijenama, već je dostupna svima.

Iako je bilo pokušaja da Etsy i Zalando pokrenu nešto slično, to im ipak nije pošlo za rukom. Činjenica jest da je tekstilna industrija u top tri zagađivača planeta pa je pohvalno pitanje da sve više ljudi razmišlja u smjeru održivosti, što apsolutno podržavamo!

Bitno je krenuti od nas samih te mijenjati svoje kupovne navike i donositi ekološki odgovorne odluke jer, na kraju krajeva – sve kreće od pojedinca!

zara preowned second hand1

Pročitajte: Slow fashion influencerice: kad mislite da nemate što nositi, zavirite na njihove profile 

Foto: Pexels