Slow fashion influencerice: kad mislite da nemate što nositi, zavirite na njihove profile

Ove se žene zalažu za pozitivne promjene

by | 19 travnja, 2023
Eko modne influenserice

Glavni ciljevi ekološke, etičke i spore mode su slični, no među njima postoje velike razlike. Zeleni, održivi ili ekološki (eco-friendly) modni brendovi trude se svojim poslovanjem smanjiti utjecaj proizvodnje odjeće na okoliš, bilo korištenjem prirodnih boja i lokalnih materijala i/li svojim načinom proizvodnje koji smanjuje emisiju ugljika.

Etička moda s etiketom fair trade ne ugrožava ljudska prava, prava životinja, a ni radnika – od dizajniranja i proizvodnje do transporta. S druge strane, slow-fashion koncept ili spora moda brine se o pojedincima te daje prednost kvaliteti pred kvantitetom. Zagovara posjedovanje nekoliko vječnih, kvalitetnih odjevnih predmeta i modnih kombinacija koje se međusobno odlično nadopunjuju i slažu.

Eko modne influenserice

Onih dana kad mislite da nemate što nositi i kad planirate u shopping, inspiraciju pronađite na Instagram profilima influencerica koje promoviraju održivu i sporu modu. One imaju pozitivan utjecaj na naše društvo i svakako su vrijedne praćenja na društvenim mrežama.

Ovo su neke od njih koje volimo i za koje vjerujemo da njihovo vrijeme tek dolazi. Inspirirajte se njihovim kreativnim idejama, iskušajte njihove savjete za kupovinu, “usporite” svoj ormar i podebljajte svoj novčanik.

Slow fashion influencerice vrijedne praćenja

 @ajabarber

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aja Barber (@ajabarber)

Spisateljica, stilistica i aktivistkinja, Aja Barber fokusira se na teme rase, feminizma i održive mode. Za nju su intersekcionalni feminizam i održiva moda u korelaciji jer kad vam je stalo do nečega, trebali biste biti svjesni tko vam izrađuje odjeću. Najveći modni savjet influencerice jest imati svoj osobni stil i držati ga se! Na ovaj način ne morate kupovati dodatnu odjeću koja će se samo nakupljati u vašem ormaru.

@sustainablystylish

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tania (@sustainablystylish)

Tania Gabriela ima web-stranicu za iznajmljivanje odjeće i blog o održivom stilu življenja pod nazivom Sustainably Stylish 2016. Povrh toga, u upravnom je odboru organizacija Amplify Her, Unicef Unite i Planned Parenthoods’ Activist Council. Njezin Instagram profil predstavlja njezino putovanje kroz održivi modni stil, ali i njezin život kao majke i aktivistkinje.

@ aditimayer

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ADITI MAYER (@aditimayer)

Aditi Mayer je održiva modna influencerica, blogerica, fotoreporterka, manekenka i aktivistkinja. Svoje zagovaranje održive mode započela je 2014. godine kad je saznala za fatalnu nesreću u tvornici Rana Plaza u Bangladešu. Ova joj je tragedija otvorila oči za probleme koji se tiču modne industrije; neetičko postupanje prema radnicima i prirodnim resursima. Praćenje njezinog bloga dodatno će vas inspirirati i produbiti vaše znanje o održivoj modi.

 @ sustainablykindliving

Putem svojih zabavnih reelsa Danielle Alvarado voli educirati, a pritom pokazuje nevjerojatan smisao za humor. Živi zero waste i održivom filozofijom, a svoje je stil života pretvorila u posao. Na svom profilu dijeli savjete kako pametno kupovati u second-hand dućanima, kako produžiti vijek svoje odjeće, kojim markama vjerovati za najbolju kvalitetu, a ne libi se ni prozvati “brze” modne marke na promjenu.

Pročitajte: Trikovi uz koje će odjeća i modni dodaci iz second-hand dućana zablistati kao novi

Foto: @aditimayer