Započelo je cijepljenje protiv virusa COVID-19 u ljekarnama

Pogledajte popis ljekarni koje je objavila Hrvatska ljekarnička komora u kojima je moguće cijepljenje

by | 8 rujna, 2021
cijepljenje, ljekarna, covid-19

Zajednički projekt Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i Hrvatske ljekarničke komore pod nazivom “Ljekarna kao mjesto cijepljenja protiv COVID-19 bolesti” pokrenut je kako bi se ostvarili zajednički ciljevi – ubrzalo cijepljenje što većeg udjela stanovništva i što prije obuzdala pandemija virusa COVID-19.

Predsjednica Ljekarničke komore Ana Soldo u emisiji Dobro jutro, Hrvatska izjavila je da je cijepljenje protiv koronavirusa u ljekarnama počelo u subotu i da su uključene 64 ljekarne diljem Hrvatske. Cijepiti se može u gradskim središtima, ali i u ruralnim sredinama gdje je bila manja dostupnost. Iskustva su pozitivna, a ljekarne polako definiraju termine s liječnicima i pacijentima, tako da raste broj ljekarni u kojima se može cijepiti. Istaknula je kako ljekarnici još ne mogu cijepiti i da to rade liječnici prema hrvatskim zakonima.

Ljekarne kao mjesto cijepljenja protiv COVID-a 19

Hrvatska ljekarnička komora objavila je na svojim web-stranicama popis ljekarni na kojima je moguće cijepljenje. Ljekarne su navedene prema županijama.

Ističu i mole sve koji su zainteresirani za cijepljenje protiv bolesti COVID-19 u ljekarnama da kontaktiraju odabranu ljekarnu s popisa kako bi od magistara farmacije dobili sve potrebne informacije o cijepljenju.

Danijela Kufner, mr. ph., za HRT izjavila je kako su dosad bila vrlo dobra iskustva u projektima Hrvatske ljekarničke komore i već sada imaju upite građana za cijepljenje zato što povjerenje između ljekarnika i pacijenata postoji.

“Sljedeći tjedan imamo prve termine i građani se mogu slobodno prijaviti telefonom ili osobno. Moguće je da će cijepljenje biti produljeno, ovisno o interesu građana”, naglasila je.

Ovo je POPIS LJEKARNI NA KOJIMA SE MOŽE OBAVITI CIJEPLJENJE

Izvor: hljk.hr, vijesti.hrt.hr

FOTO: Nataliya Vaitkevich/Pexels