Zapečeni poriluk

by | 21 prosinca, 2013

Sastojci:

  • 3 poriluka
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 250 g pelata rajčica
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 4 jaja
  • 2,5 dl vrhnja za kuhanje
  • 40 g parmezana
  • bosiljak
  • ulje
  • mješavina začina

Priprema:

1. Poriluk očistiti i narezati na krupnije komade, a zatim ga poprečno prerezati napola. Kratko ga blanširati u slanoj vodi da bi omekšao, a potom ga ocijediti.
2. U većoj tavi na ulju popeći sitno sjeckani češnjak, dodati ocijeđeni poriluk te i njega kratko popeći. Dodati peršin i začine po želji pa promiješati.
3. Posebno izmiksati pelate s bosiljkom i začinima po želji.
4. Vatrostalnu posudu premazati uljem, a zatim po njoj rasporediti polovinu poriluka. Preliti pelatom i posipati mrvicama pa rasporediti po tome preostali porluk.
5. Vrhnje za kuhanje umutiti s jajima i parmezanom te preliti preko gornjeg sloja poriluka. Peći u zagrijanoj pećnici na 200˚C dok ne porumeni.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept