


Sastojci:
- 3 poriluka
- 3 češnja češnjaka
- 1 žlica sjeckanog peršina
- 250 g pelata rajčica
- 2 žlice krušnih mrvica
- 4 jaja
- 2,5 dl vrhnja za kuhanje
- 40 g parmezana
- bosiljak
- ulje
- mješavina začina
Priprema:
1. Poriluk očistiti i narezati na krupnije komade, a zatim ga poprečno prerezati napola. Kratko ga blanširati u slanoj vodi da bi omekšao, a potom ga ocijediti.
2. U većoj tavi na ulju popeći sitno sjeckani češnjak, dodati ocijeđeni poriluk te i njega kratko popeći. Dodati peršin i začine po želji pa promiješati.
3. Posebno izmiksati pelate s bosiljkom i začinima po želji.
4. Vatrostalnu posudu premazati uljem, a zatim po njoj rasporediti polovinu poriluka. Preliti pelatom i posipati mrvicama pa rasporediti po tome preostali porluk.
5. Vrhnje za kuhanje umutiti s jajima i parmezanom te preliti preko gornjeg sloja poriluka. Peći u zagrijanoj pećnici na 200˚C dok ne porumeni.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



