Zapečeni bataci

by | 20 travnja, 2013

Sastojci:

  • 6 pilećih bataka sa zabatkom
  • 6 listova sira
  • 0,5 dl ulja
  • 3 dl soka od rajčica
  • 1 dl bijelog vina
  • 3 dl pileće juhe
  • prstohvat češnjaka u prahu
  • curry, bosiljak
  • mješavina začina

Priprema:

1. Pileće batake s zabatkom uzdužno zarezati oštrim nožem. Zatim pažljivo odvojiti meso od kostiju vodeći računa o tome da se kožica ne ošteti kako bi se dobile šnicle.
2. Šnicle od bataka staviti na radnu površinu tako da kožicom budu okrenuti nadolje. Prekriti ih najlon vrećicom i istanjiti tučkom za meso.
3. Istanjene batake natrljati curry i začinima po želji.
4. Posebno pomiješati sok od rajčica, ulje, vino, pileću juhu, češnjak u prahu, malo bosiljka i začine po želji.
5. U odgovarajuću vatrostalnu posudu uliti malo pripremljene smjese od rajčica. Zatim poslagati batake i prekriti ih listovima sira. Preliti preostalom smjesom da meso ogrezne. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok meso ne omekša, a višak tekućine ne ispari.

Izvor: Dobra hrana