Rozo pečena pačja prsa s kremom od višanja na hrskavom krekeru

by | 8 prosinca, 2016

SASTOJCI:

  • Brašno – 500 g
  • Kvasac – 20 g
  • Mlijeko – 200 ml
  • Sok od cikle – 200 g
  • Ljutika – 200 g
  • Višnje – 100 g
  • Maslac – 100 g

Dida Boža džem od višanja – 100 g

  • Pačja prsa – 800 g
  • Matovilac – 200 g
  • Klice češnjaka – 50 g
  • Soli – 2 žlice
  • Šećera – 1 žlica
  • Ulja – 1 žlica

PRIPREMA:

Tijesto
U mikser staviti pola oštrog, pola glatkog brašna, kvasac, šećer. Početi lagano miješati i ulijevati hladno mlijeko koje smo pomiješali sa sokom od cikle (oko 10 minuta). Nakon toga dodati sol i ulje i miješati još 5 minuta dok ne dobijete glatko tijesto. Gotovo tijesto ostaviti 30 minuta da odmori, a zatim ga oblikovati u kugle te staviti na pleh koji smo obložili papirom za pečenje. Ostaviti tijesto da se slegne desetak minuta. Staviti u pećnicu na 185 °C oko 25 minuta.

Krema
Dok se peciva peku, na maslacu prepržiti sitno sjeckanu ljutiku i višnje podliti umakom od patke ili vodom i lagano kuhati 30 min. Začiniti sa soli i paprom te dodati džem od višanja. Sve zajedno pomoću štapnog miksera samljeti u kremu i protisnuti kroz cijedilo. Gotovu kremu ostaviti da se ohladi.

Kada su peciva ohlađena, narezati na tanke ploške i pokapati maslinovim uljem. Pecivo prepeći u tavi ili na grilu dok ne postane hrskavo.

Pačja prsa
Pačja prsa začiniti sa soli i paprom te peći u tavi s obje strane pazeći da u sredini ostanu roza. Poslužiti tako da na kreker stavimo matovilac, na njega kremu od višanja, pačja prsa i dekoriramo ga klicama češnjaka.

RECEPT: Dida Boža, Radićeva ulica, Zagreb