


Sastojci:
- 6 pilećih bataka sa zabatkom
- 6 listova sira
- 0,5 dl ulja
- 3 dl soka od rajčica
- 1 dl bijelog vina
- 3 dl pileće juhe
- prstohvat češnjaka u prahu
- curry, bosiljak
- mješavina začina
Priprema:
1. Pileće batake s zabatkom uzdužno zarezati oštrim nožem. Zatim pažljivo odvojiti meso od kostiju vodeći računa o tome da se kožica ne ošteti kako bi se dobile šnicle.
2. Šnicle od bataka staviti na radnu površinu tako da kožicom budu okrenuti nadolje. Prekriti ih najlon vrećicom i istanjiti tučkom za meso.
3. Istanjene batake natrljati curry i začinima po želji.
4. Posebno pomiješati sok od rajčica, ulje, vino, pileću juhu, češnjak u prahu, malo bosiljka i začine po želji.
5. U odgovarajuću vatrostalnu posudu uliti malo pripremljene smjese od rajčica. Zatim poslagati batake i prekriti ih listovima sira. Preliti preostalom smjesom da meso ogrezne. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok meso ne omekša, a višak tekućine ne ispari.
Izvor: Dobra hrana



