Zapečene pletenice

by | 15 travnja, 2013

Sastojci:

  • 1 veći svinjski file
  • 500 g pilećeg filea
  • 4 dl soka od rajčica
  • 1 dl bijelog vina
  • 2 dl juneće juhe
  • 1 veća brokula
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica sjeckanog bosiljka
  • 0,5 dl ulja
  • mješavina začina

Priprema:

1. Svinjski i pileći file uzdužno narezati na trake debljine 2 cm.
2. Meso začiniti po želji pa uzimati po tri trake (kombinirati pileći i svinjski file), pri vrhu ih pričvrstiti čačkalicom i isplesti. Na kraju pletenice također zakačiti čačkalicu.
3. Pomiješati sok od rajčica, bijelo vino, ulje i juneću juhu te dodati pasirani češnjak, bosiljak, začine po želji i promiješati.
4. U vatrostalnu posudu uliti pripremljenu smjesu od rajčica, a zatim u nju poslagati pletenice od mesa. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok meso ne omekša, a tekućina napola ne ispari.
5. Brokulu skuhati u slanoj vodi, ocijediti ju od viška tekućine i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Izvor: Dobra hrana