


Sastojci:
- 1 veći svinjski file
- 500 g pilećeg filea
- 4 dl soka od rajčica
- 1 dl bijelog vina
- 2 dl juneće juhe
- 1 veća brokula
- 2 češnja češnjaka
- 1 žličica sjeckanog bosiljka
- 0,5 dl ulja
- mješavina začina
Priprema:
1. Svinjski i pileći file uzdužno narezati na trake debljine 2 cm.
2. Meso začiniti po želji pa uzimati po tri trake (kombinirati pileći i svinjski file), pri vrhu ih pričvrstiti čačkalicom i isplesti. Na kraju pletenice također zakačiti čačkalicu.
3. Pomiješati sok od rajčica, bijelo vino, ulje i juneću juhu te dodati pasirani češnjak, bosiljak, začine po želji i promiješati.
4. U vatrostalnu posudu uliti pripremljenu smjesu od rajčica, a zatim u nju poslagati pletenice od mesa. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok meso ne omekša, a tekućina napola ne ispari.
5. Brokulu skuhati u slanoj vodi, ocijediti ju od viška tekućine i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: Dobra hrana



