Zapečene palačinke

by | 27 kolovoza, 2014

zapecene palacinke

Za palačinke:

  • 2 jaja
  • 350 g brašna
  • 5 dl vode
  • 1/2 žličice šećera
  • prstohvat soli
  • 0,5 dl ulja

Za kremu:

  • 250 g svježeg sira
  • 200 g šunke

Za umak:

  • 2 dl vrhnja
  • 1 jaje
  • 1 dl mlijeka
  • sol

Priprema:

1. U odgovarajućoj zdjeli umutiti jaja, vodu, šećer i sol. Zatim postepeno dodavati brašno i mutiti sve dok se ne dobije kompaktna smjesa.
2. U tavu uliti malo ulja i pričekati da se zagrije. Razliti kutlaču smjese za palačinke, posipati s malo zrnatog sira i ostaviti da se donja strana ispeče. Ovako polupečenu palačinku prebaciti u nauljenu vatrostalnu tepsiju i posipati nasjeckanom šunkom. Na isti način pripremiti još šest palačinki i naslagati jednu na drugu.
3. Posljednju palačinku ispeći s obje strane bez dodatka sira i šunke, te njome prekriti naslagane palačinke.
4. Pripremljenu pitu unakrsno narezati na osam trokuta.
5. Posebno umutiti jaja, mlijeko, vrhnje i preliti preko pripremljene pite.
6. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept