

Za palačinke:
- 2 jaja
- 350 g brašna
- 5 dl vode
- 1/2 žličice šećera
- prstohvat soli
- 0,5 dl ulja
Za kremu:
- 250 g svježeg sira
- 200 g šunke
Za umak:
- 2 dl vrhnja
- 1 jaje
- 1 dl mlijeka
- sol
Priprema:
1. U odgovarajućoj zdjeli umutiti jaja, vodu, šećer i sol. Zatim postepeno dodavati brašno i mutiti sve dok se ne dobije kompaktna smjesa.
2. U tavu uliti malo ulja i pričekati da se zagrije. Razliti kutlaču smjese za palačinke, posipati s malo zrnatog sira i ostaviti da se donja strana ispeče. Ovako polupečenu palačinku prebaciti u nauljenu vatrostalnu tepsiju i posipati nasjeckanom šunkom. Na isti način pripremiti još šest palačinki i naslagati jednu na drugu.
3. Posljednju palačinku ispeći s obje strane bez dodatka sira i šunke, te njome prekriti naslagane palačinke.
4. Pripremljenu pitu unakrsno narezati na osam trokuta.
5. Posebno umutiti jaja, mlijeko, vrhnje i preliti preko pripremljene pite.
6. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept




