


Sastojci:
- 8 palačinki
- 500 g mljevene junetine
- 1 glavica luka
- 1 manja crvena paprika
- 2 dl soka od rajčica
- 4 žlice ulja
- origano
- mješavina začina
Za preljev:
- 3 dl jogurta
- 3 jaja
- 100 g sira
Priprema:
1. Luk i crvenu papriku očistiti i narezati na kockice.
2. Na ulju popeći luk, a zatim dodati crvenu papriku te i nju kratko popeći.
3. Potom dodati mljevenu junetinu i popeći. Uliti sok od rajčica i nastaviti s pirjanjem na umjerenoj temperaturi dok meso ne omekša.
4. Pred kraj pirjanja dodati origano i začine po želji.
5. Na svaku palačinku staviti malo nadjeva. Bočne stranice palačinke preklopiti prema unutra, a potom zarolati.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati palačinke.
7. Posebno pripremiti preljev: bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg. Posebno umutiti žumanjke i jogurt, dodati ribani sir i promiješati. Na kraju pomiješati smjesu od žumanjaka sa snijegom od bjelanjaka.
8. Pripremljenu smjesu preliti preko palačinki. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC.
Izvor: Dobra hrana



